21 Νοε 2012

H ώρα της αγελάδας


Στην γνωστή ιστορία του Ναστραντίν Χότζα με το σπίτι, ένας φτωχός κάτοικος του χωριού τον επισκέπτεται για να του ζητήσει λύση στο πρόβλημά του. Το σπίτι όπου διαμένει είναι μικρό για την πενταμελή του οικογένεια, σχεδόν αβίωτο. Ο Χότζας ακούει με προσοχή το παράπονο και ως λύση προτείνει στο χωρικό να βάλει στο σπίτι του και μία κότα που έχει στην αυλή.

Δέκα κορυφαίοι μύθοι σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα


1. Τα ισραηλινά γεράκια παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, σαν να έχουν εμπλακεί σε μια “ειρηνευτική διαδικασία”, στην οποία η Χαμάς αρνείται να συμμετάσχει. Στην πραγματικότητα το Ισραήλ έχει αρνηθεί να σταματήσει τον εποικισμό και την κλοπή παλαιστινιακής γης για όσον καιρό χρειάζεται, έτσι ώστε να γίνει οποιαδήποτε παραγωγική διαπραγμάτευση.

Νέος τύπος βλαστικών κυττάρων

Ο νέος τύπος βλαστικών κυττάρων υπόσχεται να κάνει πραγματικότητα την αναγεννητική ιατρική


Δεν συνδέεται με ογκογένεση και υπόσχεται να μετατρέψει σε πραγματικότητα την αναγεννητική ιατρική

Ερευνητές από το Κέντρο Georgetown Lombardi για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι μια κατηγορία κυττάρων που δημιούργησαν πριν από ένα έτος αποδείχθηκε ότι αποτελεί πράγματι έναν νέο τύπο κυττάρων με τις ιδιότητες των βλαστικών.

Σε στενή παρακολούθηση η κόρη του Στάλιν από το FBI


Σε στενή παρακολούθηση είχε το FBI την κόρη του Ιωσήφ Στάλιν μετά την αποστασία της και την άφιξή της στις ΗΠΑ το 1967, όπως προκύπτει από απόρρητα έγγραφα που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν. Το FBI κρατούσε αρχεία για τις κινήσεις της Svetlana Alliluyeva, η οποία μετά την αποχώρησή της από τη Σοβιετική Ένωση μετονομάστηκε σε Lana Peters, ενώ παράλληλα, μέσω των πληροφοριοδοτών, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ κατέγραφαν το πως η αποστασία της επηρέασε τις διεθνείς σχέσεις.

Απλό τεστ αίματος υπολογίζει πόσο θα ζήσουμε


Το προσδόκιμο ζωής 320 ωδικών πτηνών στο νησί «Cousin» στις Σεϋχέλλες κατάφεραν να υπολογίσουν μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος ερευνητές του πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα εφαρμόσουν την τεχνική και στους ανθρώπους.
Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες υπολογίζουν τον ρυθμό γήρανσης σε άγρια ζώα, εκτός εργαστηρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ