31 Μαρ 2012

Αέραααααααααααααααα!!!



Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σήμερα στο μεταναστευτικό και δήλωσε πως «πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας». Αν δεν ανακαταλάβουμε τους μισθούς μας, δεν θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Για την ώρα, λόγω έλλειψης χρημάτων, έχουμε ανακαταλάβει τα σπίτια μας.
Ο μόνος τρόπος να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας είναι να συνεχιστεί το τόσο επιτυχημένο μνημόνιο.
Υπολογίζω πως, με 2-3 χρόνια μνημόνιο ακόμα, οι μισοί Έλληνες θα είναι στο δρόμο. Οπότε, θα μείνουν άστεγοι, θα ζουν, θα ζητιανεύουν και θα κοιμούνται στις πλατείες, και θα έχουν ανακαταλάβει τις πόλεις τους.
(Ήξερα πως ο Σαμαράς είναι γελοίος αλλάς αυτός πάει να ξεπεράσει και τον Γιώργο Παπανδρέου.)
Πηγή: pitsirikos.net

Αύξηση κατά 6,3% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων της Γερμανίας



Παρόλο που εκατομμύρια εργαζόμενοι σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης -και όχι μόνο- πλήττονται από τις μισθολογικές περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία θα πάρουν αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους για μια περίοδο 24 μηνών.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος ηγείτο των διαπραγματεύσεων με το συνδικάτο ver.di. των εργαζόμενων στο δημόσιο, η συμφωνία αυτή τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ ανακοίνωσε τη συμφωνία το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από ολονύχτιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις στο Πότσδαμ.
Το συνδικάτο ver.di, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία που εκπροσωπεί δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διεκδικούσε αύξηση 6,5%. Το συνδικάτο είχε απορρίψει κυβερνητική πρόταση για αύξηση 3,3%. 
Η συμφωνία τερματίζει την απειλή για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ύστερα από τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των απεργιών που ήδη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 
Συνολικά για περίπου εννέα εκατομμύρια Γερμανούς εργαζόμενους διεξάγονται φέτος διαπραγματεύσεις, με τα συνδικάτα να διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών
Πηγή: tvxs.gr

Σοβαρά επεισόδια για τα μεταλλεία χρυσού στην Ιερισσό



Συγκρούσεις με μολότωφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο από κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής έξω από το δημαρχείο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική από κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό. Οι συγκρούσεις κορυφώθηκαν τα ξημερώματα με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού, παρά τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το δημαρχείο και όσο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού. Τα επεισόδια που έληξαν κατά τις τρεις τα ξημερώματα. 

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο περίπου 30 άτομα που επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση, η ένταση όμως κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες όπου προκλήθηκαν συγκρούσεις, με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο. 

Στη διάρκεια των επεισοδίων έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο δημαρχείο περίπου 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Σημειώθηκαν σημαντικές φθορές στο κτίριο και στη γύρω περιοχή. Η ηρεμία επανήλθε τα ξημερώματα, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές.

Ο κ. Πάχτας τόνισε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης που γίνεται με σεβασμό στους κανόνες για την προστασία των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί. 

«Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος του τόπου και να σταθούμε στα πόδια μας. Δυστυχώς, φοβάμαι ότι οι αντιδράσεις αυτές έχουν άλλη αφετηρία και όχι την αγωνία για την προστασία του περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι ο δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία (σ.σ. Ελληνικός Χρυσός) και τη διεύθυνση υδάτινων πόρων θα ενημερώνουν συνεχώς μια διαδικτυακή βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί με στοιχεία και μετρήσεις για την περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής. 



Πηγή: tovima.gr

Πειραματικό αντικαρκινικό φάρμακο φέρνει αισιοδοξία



Ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο βρίσκεται μέσα στους δοκιμαστικούς σωλήνες Αμερικάνων επιστημόνων, το οποίο μπλοκάρει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και, παράλληλα, ωθεί τα μακροφάγα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να τα καταστρέψουν.
Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), αυτό το φάρμακο συρρικνώνει ή ακόμα και εξαφανίζει στα ποντίκια όλα σχεδόν τα είδη ανθρώπινων όγκων (μαστού, ωοθηκών, εντέρου, ουροδόχου κύστης, ήπατος, προστάτη κ.α.) που έχουν μεταμοσχευθεί σε αυτά.
Όση περισσότερη πρωτεΐνη CD47 παράγουν τα καρκινικά κύτταρα, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης ενός ασθενούς. Όμως οι επιστήμονες κατάφεραν να μπλοκάρουν στα πειραματόζωα την ανάπτυξη της εν λόγω πρωτεΐνης με τη βοήθεια εντός αντισώματος. Οι ερευνητές, εισήγαγαν στα πειραματόζωα καρκινικούς ιστούς από διάφορα είδη ανθρώπινων όγκων και διαπίστωσαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις, το αντι-CD47 φάρμακο είχε αποτέλεσμα.
Πηγή: koutipandoras.gr

Το φαγητό της μαμάς είναι πάντα πιο καλό



Είναι γνωστή η αδυναμία που έχουν οι άνδρες στις μαμάδες τους και στην «μαμαδίσια» μαγειρική, αλλά τώρα υπάρχει και η επίσημη απόδειξη. Μια έρευνα βρετανικού ινστιτούτου απέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες προτιμούν τα φαγητά της μαμάς, από αυτά της συζύγου ή της φιλενάδας.

Ο λόγος είναι ότι οι μαμάδες, όντας μεγαλύτερης ηλικίας, μαγειρεύουν πιο παραδοσιακά και κλασικά φαγητά, ενώ οι νέες, πολυάσχολες σύζυγοι καταφεύγουν στην εύκολη λύση των προ-μαγειρεμένων γευμάτων.

Ένας από τους ιθύνοντες της έρευνας σημείωσε ότι η προτίμηση δεν έχει να κάνει μόνο με τη γεύση και την ποιότητα, αλλά και με το γεγονός ότι οι άνδρες νιώθουν, με αυτό τον τρόπο, την αγάπη και τη φροντίδα της μαμάς.



Πηγή: ygeianews.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ