1 Νοε 2012

Βουλή υπό διάλυση ξεπουλά την Ελλάδα


Με λιγότερους από 151 βουλευτές θετικούς ξεπουλιέται η χώρα

Αρθρο 3: Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

Αποτελεσματικό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

To alemtuzumab φαίνεται ότι αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μια σοβαρή και εμφανιζόμενη συχνά νευροεκφυλιστική νόσο


Δοκιμές δείχνουν ότι αντικαρκινική θεραπεία alemtuzumab υπερέχει σε σύγκριση με όλες τις υπάρχουσες

Ένα νέο φάρμακο φαίνεται να προσφέρει την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση που έχει υπάρξει ως σήμερα για την υποτροπιάζουσα – διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση (ή σκλήρυνση κατά πλάκας), σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.

Βήματα προόδου στη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα


Θα αντικαταστήσουν τα τσιπ πυριτίου

Το εξαιρετικά διαδεδομένο πυρίτιο στο χώρο των υπολογιστών και των τσιπ δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν, καθώς θα αντικατασταθεί από νανοσωλήνες άνθρακα.
Πρόκειται για ιδιαίτερα μικρά «καλαμάκια» κατασκευασμένα από άνθρακα που θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εξελιγμένων και υπεραποδοτικών τσιπ υπολογιστών.

Ιπτάμενα ψάρια σάρωναν τους αιθέρες πολύ πριν εμφανιστούν τα πουλιά


Δυο πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για τα ιπτάμενα ψάρια προέκυψαν μετά από σχετική έρευνα του Κινεζικού Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών Ζώων.
Πρώτον, τα ιπτάμενα ψάρια εξελίχθηκαν πολύ νωρίτερα απ’ ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και δεύτερον η ικανότητά τους να πετούν αναπτύχθηκε ώστε να γλιτώνουν από τους μεγάλους θηρευτές της θάλασσας.

Ο αγώνας της Αλγερίας για ανεξαρτησία


Από το μακρόχρονο αγώνα των Αλγερινών για ανεξαρτησία από τη Γαλλία, ο οποίος άρχισε σαν σήμερα την 1η Νοεμβρίου 1954, δεν γνωρίζουμε, ίσως, πολλά περισσότερα από την περίφημη μάχη του Αλγερίου, η οποία και αποτέλεσε το αντικείμενο της αριστουργηματικής ταινίας «Η μάχη του Αλγερίου» του 1966.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ