2 Απρ 2012

Η κολυμβήθρα κι εμείς

Τι είναι οι εκλογές που θα γίνουν σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα; Μια τεράστια κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μέσα στην οποία θα προσπαθήσει να αναβαπτιστεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Ναι, θα υπάρξει αναδιάταξη του κομματικού χάρτη. Ναι, θα υπάρξουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Ναι, θα υπάρξουν πολιτικοί που δε θα εκλεγούν και νέοι που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Και κατά πάσα πιθανότητα, για πρώτη φορά μετά το 1989 και δεύτερη μετά το 1974 δε θα έχουμε αυτοδυναμία ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.
 
Για δύο πράγματα, όμως, πρέπει να είμαστε βέβαιοι. Πρώτο, ότι σε κάθε περίπτωση θα έχουμε κυβέρνηση και μάλλον συγκυβέρνηση με τα ίδια χαρακτηριστικά της σημερινής. Δεύτερο, ότι η πολιτική είναι δεδομένη, σφραγισμένη στον ογκώδη τόμο του Μνημόνιου-2.
 
Γι’ αυτό και οι λεγόμενοι Μερκοζί παρακολουθούν απαθείς την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, αποφεύγοντας οποιαδήποτε δήλωση που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στις εκλογές. Γι’ αυτό και ήταν πολλοί αυτοί που έσπευσαν να ψέξουν τον αδέξιο και φανατικό τεχνοκράτη Ματίας Μορς που εξέφρασε την ευχή να κερδίσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι οι «αντιμνημονιακοί» (τόσο καταλαβαίνει από πολιτική αυτό το «πράμα»).
 
Προς τι τότε οι εκλογές; Μα για να λειτουργήσουν σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλους. Και βέβαια, για να ξαναμοιραστούν τα εξουσιαστικά μερίδια, με τη δύναμη της λαϊκής ψήφου.
 
Τι γυρεύουμε εμείς (όχι εμείς της «Κόντρας», εμείς οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι) σ’ αυτό το στημένο παιχνίδι; Ποιος λόγος μας αναγκάζει να γίνουμε το νερό που θα γεμίσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ;
 
Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, εκτός από τη δύναμη της συνήθειας, εκτός από την ψευδαίσθηση της λαϊκής εξουσίας μέσω της ψήφου, εκτός από την προπαγάνδα διάφορων μαϊντανών που ανθίζουν σε κάθε εκλογική περίοδο κοσμώντας με τη χαρωπή παρουσία τους και τα βροντερά λογάκια τους το βούρκο του αστικού κοινοβουλευτισμού.
 
Είναι η πρώτη φορά που σε μια εκλογή η ψήφος (όπου κι αν δοθεί, ακόμα και στο συνδυασμό με την πιο επαναστατική ρητορική) θα είναι ψήφος αναβάπτισης του πολιτικού συστήματος, ψήφος που θα νομιμοποιήσει (έστω και καταψηφίζοντάς την) την ακολουθούμενη πολιτική.
 
Μόνο η ΑΠΟΧΗ θα απονομιμοποιήσει και το πολιτικό σύστημα και την ακολουθούμενη πολιτική, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι εξίσου παθητική με την ψήφο, αλλά θ’ αποτελεί δέσμευση για αλλαγή πορείας, για ένταση της ταξικής πάλης, για επαναστατική πολιτική οργάνωση.

Πηγή: eksegersi.gr

Στο δρόμο, στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, αφού οι Αθηναίοι ακολούθησαν την προτροπή του Αντώνη Σαμαρά και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να ανακαταλάβουν την πόλη τους από τους μετανάστες. Οι Αθηναίοι φάνηκαν σήμερα πολύ γενναίοι, αφού κυκλοφορούσαν με θάρρος ανάμεσα σε βρομερούς μετανάστες που έχουν AIDS, φυματίωση, χολέρα, ελονοσία, πανώλη, λέπρα, σύφιλη, βλεννόρροια, ποδάγρα, ιλαρά, μαγουλάδες και καλαζάρ.
Βέβαια, οι Αθηναίοι ανακατέλαβαν την πόλη τους αλλά άφησαν αφύλαχτα τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα οι σιχαμεροί μετανάστες όχι μόνο να μπουκάρουν μέσα στα σπίτια των Αθηναίων και να τα ρημάξουν αλλά και να αφήσουν μέσα στα σπίτια ένα σωρό θανατηφόρες αρρώστιες.
Προσοχή! Κανένας Αθηναίος δεν πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του! Πρέπει πρώτα να γίνει απολύμανση στα σπίτια σας! Απόψε να κοιμηθείτε έξω! Αλλά κι έξω έχει μετανάστες με αρρώστιες! Καλύτερα να φύγετε από την Αθήνα και να επιστρέψετε τον Σεπτέμβριο!
Την επόμενη φορά που οι Αθηναίοι θα πάνε να ανακαταλάβουν την πόλη τους, θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι κάποιο μέλος της οικογένειας με ένα Καλάσνικοφ ή κάνα Ούζι, να φυλάει καραούλι μην τα μολύνουν οι μετανάστες.
Και μια απορία: Ο Χρυσοχοΐδης, ο Σαμαράς, ο Πρετεντέρης και όλοι αυτοί οι αηδιαστικοί τύποι που -ξαφνικά- έχουν λυσσάξει με τους μετανάστες και θέλουν να τους εξολοθρεύσουν, νομίζουν πως θα κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους, αν δεν υπάρχουν μετανάστες;
Μα, οι Έλληνες τους γιουχάρουν και τους γιαουρτώνουν όλους αυτούς.
Και γιατί δεν βγήκαν σήμερα στο δρόμο ο Καμίνης, η Τρέμη, ο Θέμος Αναστασιάδης -και άλλες τέτοιες προσωπικότητες- να ανακαταλάβουν την πόλη από τους μετανάστες;
Πηγή: pitsirikos.net

Σιβηρία: Αεροπορική τραγωδία με 41 νεκρούς



Αεροπορικό δυστύχημα με 41 νεκρούς έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στην περιοχή Τιουμέν της Σιβηρίας περίπου 2000 χλμ ανατολικά της Μόσχας. Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη, ενώ μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται ακόμη και παιδιά.
Το δικινητήριο αεροσκάφος ATR-72 της εταιρείας Utair συνετρίβη 30 χλμ μακριά από την πόλη της Τιουμέν, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ροτσίνο κοντά στο Τιουμέν με προορισμό το Σουργκούτ, μια άλλη πόλη της Σιβηρίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, νεκροί είναι και οι 41, επιβάτες του αεροσκάφους, ωστόσο οι αρχές κάνουν λόγο για εννιά ή έντεκα επιζώντες.
«Βρέθηκαν εννιά επιζώντες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», διευκρινίζει το πρακτορείο Ιντερφαξ.
Πηγή: koutipandoras.gr

Νέα «οργουελικά μέτρα» παρακολούθησης των επικοινωνιών στη Βρετανία



Τα φαντάσματα του Όργουελ επανέρχονται, με τον «μεγάλο αδελφό» να «μεγαλώνει» και να δυναμώνει συνεχώς. Στη Βρετανία, η κυβέρνηση προωθεί νόμο, που δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, στα e-mail, στα μηνύματα, αλλά και στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου.


Ήδη στη Βρετανία δεκάδες χιλιάδες κάμερες παρακολουθούν καθημερινά τους πολίτες, στο όνομα της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Ακτιβιστές και οργανώσεις έχουν τονίσει επανειλημμένα την καταπάτηση των ελευθεριών των πολιτών, όμως ο έλεγχος, παρά τις αντιδράσεις, όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά εντείνεται.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως αρχικά αποκάλυψε η Sunday Times, η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένεται να καταθέσει εντός του έτους ένα νέο νόμο με τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα στις υπηρεσίες ασφαλείας να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε δεδομένα επικοινωνίας, σχετικά με τα πρόσωπα που επικοινωνούν, την ώρα επικοινωνίας ή τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκε ο χρήστης.
 
Από την βρετανική κυβέρνηση σημειώνεται πως η εν λόγω πρόταση έχει σκοπό να αποκτήσουν οι υπηρεσίας ασφαλείας τα μέσα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εξελίξεις στον τομέα των επικοινωνιών, όπως αυτές προκύπτουν από μέσα όπως το Skype ή οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, σύμφωνα με τη New York Times, κάνει λόγο για μέτρα ζωτικής σημασίας για τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας. «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να διατηρήσουμε την ικανότητα παρακολούθησης και ελέγχου», δεδομένου των αλλαγών στην επικοινωνία, σημείωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού David Cameron.
 
Το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης προβλέπει πως οι εταιρείες επικοινωνιών θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν εξοπλισμό, που θα δίνει τη δυνατότητα στις αρχές και ειδικότερα στην υπηρεσία πληροφοριών GCHQ (Αρχηγείο Κυβερνητικών Πληροφοριών) να έχει πρόσβαση στα δεδομένα επικοινωνίας, σε πραγματικό χρόνο και χωρίς ένταλμα.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ένταλμα θα απαιτείται στην περίπτωση που ζητηθεί πρόσβαση στο περιεχόμενο των επικοινωνιών, δηλαδή στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των email του χρήστη.   
 
Όπως σημειώνεται στη New York Times,  ανάλογη προσπάθεια είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν από την κυβέρνηση των Εργατικών, το 2006, ωστόσο εγκαταλείφθηκε ύστερα από την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που σήμερα ανήκουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.
 
Οργανώσεις για την προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών αλλά και βουλευτές, σημειώνουν νομοσχέδιο δίνει στις αρχές πολύ μεγαλύτερες εξουσίες, ώστε να εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.
 
Ο David Davis, βουλευτής των συντηριτικών δηλώνει χαρακτηριστικά πως το νομοσχέδιο «δεν επικεντρώνεται σε τρομοκράτες ή εγκληματίες, αλλά αφορά όλους». Από την πλευρά του, ο Nick Pickles, διευθυντής της οργάνωσης Big Brother Watch, τόνισε πως «πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση με την οποία η Βρετανία υιοθετεί τα ίδια μέτρα παρακολούθησης που χρησιμοποιεί η Κίνα και το Ιράν» και συνδέει τα εν λόγω μέτρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο.



Πηγή: tvxs.gr

Δούρειος Ήχος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ