28 Απρ 2012

Θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι ο φτωχός

Οπωσδήποτε, μετά την προφυλάκιση και της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, μπορούμε να πούμε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος απέδειξε τελικά ότι είναι πραγματικός σοσιαλιστής στη ζωή του: αυτός και η γυναίκα του είναι στη φυλακή και η υπηρέτρια είναι μόνη της -με το παιδί τους-, σε ένα σπίτι 500 τετραγωνικών με θέα την Ακρόπολη.


Πηγή: pitsirikos.net

Ανεπιθύμητη η περιοδεία της «Χρυσής Αυγής» σε χωριά του Ηρακλείου

Την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο να περιοδεύσουν στα χωριά της περιοχής μέλη του κόμματος «Χρυσή Αυγή» εξέφρασαν πολίτες και φορείς στα Αμιρά της Βιάννου Ηράκλειου. Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, η οποία τελικά ματαιώθηκε.



Τόσο η «Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου», όσο και η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής τόνισαν ότι «ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να μεταβούν στον τόπο της θυσίας τονίζοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι».
Εξάλλου, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, σε δήλωση του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι».


Πηγή: tvxs.gr

Υποθαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: ξεκινάει το έργο

Ξεκινάει το έργο κατασκευής υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης της χώρας μας με την Κύπρο και το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ-Quantum, θυγατρική της ΔΕΗ κατά 51% στην οποία συμμετέχουν η Τράπεζα Κύπρου και η Quantum Energy.
Το έργο με την ονομασία «EuroAsia Interconnector» προβλέπει την κατασκευή καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης ισχύος 2000 μεγαβάτ το οποίο θα ποντιστεί σε βάθος 2000 μέτρων.
Οι πρόεδροι των Ρυθμιστικών Αρχών ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου, κκ Βασικάκος και Σιαμμάς εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:
«Η χρονική συγκυρία ανάληψης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, προσθέτουν, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή καθώς συμπίπτει με τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουν, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, τόσο οι χώρες της περιοχής όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη κρίσιμων διασυνοριακών υποδομών και διασυνδέσεων, με σκοπό την άρση της απομόνωσης των κρατών- μελών και την ανάπτυξη εναλλακτικών οδών εφοδιασμού, αφ’ ετέρου θα συμβάλλουν στην επέκταση και εμβάθυνση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας».
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 έως 2 δισ. ευρώ και στοχεύει στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της ΝΑ Μεσογείου στην Ελλάδα και από εκεί στην Ηπειρωτική Ευρώπη.
Το υποθαλάσσιο καλώδιο θα έχει συνολικό μήκος 1.000 χιλιομέτρων ή 540 ναυτικών μιλίων με τρεις επιμέρους συνδέσεις: To τμήμα Ισραήλ – Κύπρου 155 ναυτικών μιλίων , το Κύπρος- Κρήτη 320 ναυτικών μιλίων και το Κρήτη – Πελοπόννησος 65 ναυτικών μιλίων.
Στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί ως το 2016.


Πηγή: econews.gr

Ρομπότ με ικανότητες αράχνης αναπτύσσει το MIT


Με τα ρομπότ να αναπτύσσουν κάθε ικανότητα που μπορεί να φανταστεί κανείς, θα ήταν περίεργο αν δεν βλέπαμε και κάποιο μοντέλο το οποίο να μιμείται τις αράχνες. Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα του MIT το οποίο έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να υφαίνει ιστούς αντίστοιχους με αυτούς της αράχνης.
Βέβαια το ίδιο το ρομπότ μόνο με αράχνη δεν μοιάζει. Επίσης ο ιστός που υφαίνει ούτε από το ειδικό μετάξι που παράγουν οι αράχνες αποτελείται, ούτε μπορεί να πιάσει κάποιο έντομο. Παρόλα αυτά πρόκειται για ιδιαίτερα ενδιαφέρον project καθώς, όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, αναμένεται τα ρομπότ που θα δημιουργηθούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες εξειδικευμένες κατασκευές.




Πηγή: proho.gr

Κόβουν νερό και ρεύμα σε όσους περνούν με κόκκινο


Όποιος περνάει με κόκκινο θα του κόβουν το νερό και το ρεύμα. Αυτή θα είναι η τιμωρία για τους κατοίκους του Νέου Μεξικού. Οι αρχές στην πόλη Las Cruces σκέφτονται να προβούν στο ακραίο αυτό μέτρο προκειμένου να αντισταθμίσουν το έλλειμμα των 2 εκατ. δολαρίων από τα έσοδα των προστίμων, σύμφωνα με το ABC News.
Εδώ και καιρό οι αρμόδιοι έψαχναν να βρουν τρόπους να καλύψουν το έλλειμμα, βρήκαν μία παράγραφο στον δημοτικό κώδικα όπου αναφερόταν: «Η Πολιτεία μπορεί να αρνηθεί ή να σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες κοινής ωφελείας σε κάθε πρόσωπο που μπορεί να είναι υπόχρεος προς την Πολιτεία για οποιονδήποτε λόγο, εκτός από τους φόρους και τις ειδικές αξιολογήσεις».
Εκπρόσωπος του γραφείου πληροφοριών για το κοινό αρνήθηκε να σχολιάσει στη Huffington Post, αλλά έχει αναφερθεί ότι οι αρμόδιοι έχουν ήδη αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές στους κατοίκους ότι σε περίπτωση παράβασης θα τους κόψουν νερό και αποχέτευση. Το πρόστιμο των 100 δολαρίων το μοιράζονται η Πολιτεία, το Δημαρχείο και η εταιρεία καμερών που καταγράφει τις πινακίδες των αυτοκινήτων.


Πηγή: koutipandoras.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ