17 Ιουλ 2012

Ιαπωνία: 200 χιλιάδες άνθρωποι είπαν “όχι” σε πυρηνικά και “ανακλαστικά της υπακοής”



Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Τόκυο τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της επαναλειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων που είχαν τεθεί σε αδράνεια μετά το δυστύχημα της Φουκουσίμα.

Reuters: »Λαθραία» δάνεια για την οχύρωση ελληνικής τράπεζας



Νέες αποκαλύψεις του Reuters που αφορούν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις συμφωνίες που κάνουν οι τράπεζες μεταξύ τους, δίνοντας δάνεια η μία στην άλλη, ώστε να ενισχύουν τα κεφάλαιά τους, δίχως να μπαίνει πραγματικό χρήμα.

Όχι και τόσο…Μέγας ο Αλέξανδρος σύμφωνα με τους Πέρσες



Μια διαφορετική οπτική του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από αυτή του θρυλικού στρατηλάτη και κατακτητή που έχει επικρατήσει στα βιβλία  ιστορίας της Δύσης, επιχειρεί να προβάλλει η περσική πλευρά στους επισκέπτες των τόπων από όπου πέρασε ο Αλέξανδρος.

Η τηλεόραση «στοιχίζει» στην υγεία των παιδιών



Η πολύωρη παρακολούθηση σε μικρές ηλικίες οδηγεί στην κακή φυσική κατάσταση κατά την εφηβεία


«Όχι» στην τηλεόραση σε μικρές ηλικίες φωνάζουν καναδοί επιστήμονες, καθώς όπως είδαν με νέα τους μελέτη, η πολύωρη παρακολούθηση έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, οι οποίες μάλιστα εμφανίζονται στη μετέπειτα ζωή τους.

Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα



Η ζωή σε παραθαλάσσιες περιοχές μπορεί να παρέχει ένα έξτρα όφελος: την καλύτερη υγεία. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από 48 εκατομμύρια κατοίκους της Αγγλίας.
Όπως έδειξε, όσο πιο κοντά στις ακτές ζούσαν, τόσο πιθανότερο ήταν να αναφέρουν πως δεν αντιμετώπισαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας κατά το τελευταίο έτος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ