23 Οκτ 2012

Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου


Με το σοκ από την κόλαση που ζήσαμε χθες στις Σκουριές ακόμα υπερβολικά έντονο, βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή προσπαθώντας να γράψω ένα “κανονικό” άρθρο. Αδύνατον. Δεν μπορώ να βρω τις εκφράσεις, δεν ξέρω αρκετά σχήματα υπερβολής, άλλωστε όσους υπερθετικούς βαθμούς κι αν χρησιμοποιήσω η πραγματικότητα αυτών που συνέβησαν χθες πάλι θα με ξεπερνάει. Οπότε θα τα γράψω απλά, όπως τα έζησα, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Υπέρ του πρώτου Συντάγματος των πολιτών στον κόσμο, ψήφισαν οι Ισλανδοί


Το πρώτο Σύνταγμα γραμμένο από πολίτες στήριξε η πλειοψηφία των Ισλανδών, με το 66% να ψηφίζει υπέρ στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.
Στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που ακολουθήθηκαν ύστερα από την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2008, υπήρξε η ανάγκη για ένα δικαιότερο Σύνταγμα ώστε να αντικαταστήσει το υπάρχον Σύνταγμα του 1944 και το οποίο θεωρήθηκε αναχρονιστικό.

«Δεν είναι το τραγούδι μου απλοϊκό κι ευχάριστο...»


Σαν σήμερα, γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις, κατά πολλούς ο σημαντικότερος Έλληνας συνθέτης. Ένας φιλελεύθερος αστός, όπως αυτοπροσδιοριζόταν, δηλώνοντας ωστόσο ότι «καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν θα με κάνει να πω το μαύρο-άσπρο και το άσπρο-μαύρο, συνεπώς δεν είμαι το κατάλληλο στοιχείο για συμπαράσταση σε οργανωμένες καταστάσεις».

Κινδυνεύουμε με αφανισμό


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η Ελλάδα –εκτός από την οικονομική κατάρρευση- έχει να αντιμετωπίσει και τις τροπικές ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Δηλαδή, όποιος καταφέρει να γλιτώσει από την πείνα θα τα τινάξει από ελονοσία, ενώ καιροφυλακτούν και άλλες αρρώστιες όπως η πανούκλα, η λέπρα και η χολέρα.

Το μαγείρεμα βοήθησε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου λέει η επιστήμη


Η εξάσκηση της τεχνικής του μαγειρέματος συνέβαλε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου εγκεφάλου και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της κουλτούρας και του πολιτισμού.
Σύμφωνα με Βραζιλιάνους επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοατρικών Επιστημών του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, η τροφοδοσία του εγκεφάλου με αρκετή ενέργεια καταναλώνοντας μόνο ακατέργαστες τροφές πρέπει να ήταν αρκετά χρονοβόρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ