6 Ιουλ 2012

Η αιματοβαμμένη απεργία στo χαλυβουργείο Κάρνεγκι



Την 6η Ιουλίου του 1892 σημειώθηκε μεγάλη απεργία στο χαλυβουργείο Κάρνεγκι της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, η οποία βάφτηκε με αίμα. Ιδιωτικοί αστυνομικοί του γραφείου Πίνκερτον ήταν η αιτία για να πέσουν νεκροί 10 διαδηλωτές άνοιξαν πυρ κατά των εργαζομένων. 

Γ. Στουρνάρας: «Δεν θα αιτηθούμε τώρα επαναδιαπραγμάτευση»



«Εμείς λέμε θα μείνουμε στο ευρώ και θα αλλάξουμε το Μνημόνιο, γιατί δεν πάει άλλο με την κατρακύλα της ύφεσης». Τα λόγια ανήκουν στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης λίγες μόλις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Νανο-εξολοθρευτής» των θρόμβων


Στην εικόνα αυτή φαίνεται τμήμα μπλοκαρισμένης πνευμονικής αρτηρίας ποντικού όπου έχουν σπεύσει φθορίζοντα νανοσωματίδια για να διαλύσουν τον θρόμβο




Μπάλα νανοσωματιδίων εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και τους διαλύει


Σκεφτείτε το ως τον «εξολοθρευτή» των θρόμβων. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σχεδίασαν μια «μπάλα» νανοσωματιδίων η οποία εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος αναζητώντας εν δυνάμει επικίνδυνους για τη ζωή θρόμβους αίματος και τους διαλύει.

Δημιούργησαν τα «πιο ρεαλιστικά» ρομποτικά πόδια



Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν «τα πιο ακριβή από βιολογικής πλευράς» ρομποτικά πόδια που έχουν επινοηθεί έως σήμερα.
Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Νευρικής Μηχανικής» (JNE), τα ρομποτικά πόδια τους μιμούνται τον έλεγχο και όχι μόνο την φυσική κίνηση των ανθρώπινων ποδιών, χάρη σε ένα σύστημα που αναπαράγει τα ρυθμικά μηνύματα των μυών που ελέγχουν την βάδιση.

Σουπιές εξαπατούν τους ανταγωνιστές για να πάρουν τα κορίτσια



Οι σουπιές είναι γνωστές για τις μοναδικές τους ικανότητες στο καμουφλάζ, χάρη στα κύτταρα που διαθέτουν στο δέρμα τους, τα οποία τους επιτρέπουν να αλλάζουν το χρώμα τους σε μια στιγμή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ