3 Μαΐ 2012

Διαπομπεύστε τους!



Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η Ελλάδα δείχνει την απόλυτη αποκτήνωσή της, τον εκφασισμό της, γίνεται ολοένα και πιο οφθαλμοφανής η ανήθικη, ναζιστική πολιτική που ακολουθούν οι αδίστακτοι ντίλερς των παγκόσμιων αγορών, οι οποίοι κυβερνούν τη χώρα και διεκδικούν ξανά την ψήφο μας. Όλα αυτά ήταν διακριτά βέβαια κι από τα πριν αλλά τα επισκίαζαν οι αλλεπάλληλες ειδήσεις για τα οικονομικά μέτρα, ειδήσεις που αποπροσανατόλιζαν τους πολίτες από τις υπόλοιπες παραμέτρους του ξεπεσμού.
Τώρα, που η εντολή είναι να πάνε στην άκρη τα οικονομικά ζητήματα για να ξεχαστούν, όσο γίνεται, μέχρι τη μέρα των εκλογών, τώρα που η μικροπολιτική τακτική τους επιτάσσει τρομοκρατία και ενεργοποίηση των συντηρητικών ενστίκτων της κοινωνίας, τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί δείχνοντας κάθε μέρα περισσότερη απανθρωπιά, χυδαιότητα και ωμή βαρβαρότητα.
Πρώτα θύματά τους οι μετανάστες και ακολούθως οι πόρνες. Οι θλιβεροί εξουσιαστές των ζωών μας ξεσπούν ανελέητα πάνω σε ανήμπορους, φτωχούς και άρρωστους ανθρώπους, διαγκωνιζόμενοι για το ποιος μπορεί να διαφυλάξει καλύτερα την Ελλάδα των νοικοκυραίων. Την Ελλάδα των αποβλακωμένων φασιστών ψηφοφόρων του δικομματισμού, που σέρνονται από τον καναπέ του τσιμεντοκυτίου τους ως το γραφειάκι, ζουν φυλακισμένοι ανάμεσα σε μπάτσους και τρώνε πλαστικές τροφές πεθαίνοντας κάθε μέρα.
Η κατάντια της χώρας και του κράτους μας δεν περιγράφεται πλέον με λόγια. Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Σε όλους τους τομείς, με τελευταίο και πιο ασήμαντο τον οικονομικό.
Οι άθλιοι μεσίτες που εκπορνεύουν τη χώρα μας, διαπομπεύουν τις πόρνες της. Οι αδίστακτοι ατζέντηδες που στέλνουν τους νέους της χώρας μας κατά χιλιάδες στο εξωτερικό ως μετανάστες, φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους εδώ πρόσφυγες. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των καθημερινών φόνων, αυτοχειριών αλλά και της εξαθλίωσης του Έλληνα πολίτη, επιτίθενται απάνθρωπα, ξεδιάντροπα και ναζιστικά στους ανήμπορους, για να κολακέψουν και να πλανέψουν τους αποκτηνωμένους ψηφοφόρους τους.
Μα δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε στο παραμικρό οι θλιβεροί τη δύναμη της ψυχής ενός φτωχού πρόσφυγα ή μιας πόρνης, πόσω μάλλον οροθετικής, δε μπορούν ούτε για μια στιγμή να νιώσουν πόσο τιποτένια αξιολύπητα ανθρωπάκια φαντάζουν οι ίδιοι, μες στα γραβατωμένα προγούλια τους εμπρός σε αυτούς τους απελπισμένους και βασανισμένους ανθρώπους.
Όλοι όσοι νιώθουμε ντροπή που είμαστε άνθρωποι βλέποντας τα απάνθρωπα καμώματά τους, δεν έχουμε άλλην επιλογή από το να τους διαπομπεύσουμε με την ψήφο μας την Κυριακή των εκλογών. Είναι το μόνο που τους αξίζει και το μόνο που μας αξίζει.


Γιάννης Μακριδάκης


Πηγή: ellinofreneia.net

Αύξηση του ελληνικού ελλείμματος παρά τα μέτρα λιτότητας

Μπορεί να υπάρχει μια μικρή αύξηση εσόδων και βάσει των στοιχείων της γενικής κυβέρνησης να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και ΟΤΑ, αλλά το συνολικό έλλειμμα μετά τις πληρωμές τόκων από παλαιά και νέα δάνεια παρουσιάζει αύξηση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο α’ τρίμηνο του 2012 τα δημόσια έσοδα των φορέων γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν από 24,2 δισ. στο α’ τρίμηνο του 2011 σε 25,9 δισ. το 2012. Οι πρωτογενείς κρατικές δαπάνες παρουσιάζουν ελάχιστη μείωση από 23,692 δισ. το 2011, σε 23,626 δισ. για το 2012. Το πρωτογενές πλεόνασμα παρουσιάστηκε φέτος στα 2,308 δισ. ευρώ, έναντι 518 εκ. ευρώ το 2011. Παρόλα αυτά, στο α’ τρίμηνο φέτος το δημόσιο στο σύνολό του υποχρεώθηκε να πληρώσει 7 δισ. ευρώ, έναντι 3,33 δισ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μετατρέποντας το πλεόνασμα των 2,3 δισ. σε έλλειμμα 4,74 δις ευρώ. Μάλιστα, το αντίστοιχο έλλειμμα τον Ιανουάριο του 2011 ήταν 2,8 δις ευρώ.


Πηγή: koutipandoras.gr

Παραπληγικός ελέγχει ρομπότ με τη σκέψη του

Ένα ρομπότ που ελέγχεται μόνο από τη σκέψη ενός παραπληγικού ανθρώπου και μάλιστα από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων παρουσίασαν Ελβετοί ερευνητές.



Το σύστημα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Χοσέ Μίλαν της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης, ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία ανώδυνων διεπαφών μεταξύ μηχανών και εγκεφάλου, ένα πεδίο που στην ιατρική ονομάζεται νευροπροσθετική.
Ο παραπληγικός φορούσε ένα ειδικό καπέλο με ηλεκτρόδια στο κεφάλι του, το οποίο συλλάμβανε τα εγκεφαλικά κύματα του νου του και μεταβίβαζε τις σχετικές εντολές στο ρομπότ, το οποίο βρισκόταν σε άλλη πόλη. Στη σχετική επίδειξη, που έγινε σε νοσοκομείο της ελβετικής πόλης Σιόν, ο ασθενής έστειλε νοητικά μία εντολή από το κρεβάτι του σε έναν φορητό υπολογιστή στο δωμάτιό του, ο οποίος τη μεταβίβασε σε έναν άλλο υπολογιστή και αυτός, με τη σειρά του, έδωσε εντολή να κινηθεί ένα μικρό ρομπότ ύψους 30 εκατοστών που βρισκόταν σε απόσταση 60 χλμ στο πανεπιστημιακό εργαστήριο στη Λοζάνη.
Στο μέλλον, αν το ρομπότ είναι εφοδιασμένο με κάμερα και οθόνη, οι παράλυτοι ασθενείς θα μπορούν -μετακινώντας το από μακριά- να «επεκτείνουν» ψηφιακά/ εικονικά την παρουσία τους σε άλλους χώρους, π.χ. σε μία έκθεση τέχνης ή σε μία γαμήλια τελετή, κάτι που έως τώρα μόνον επιστημονική φαντασία μπορούσε να θεωρηθεί.
Η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κινηθεί με τη σκέψη ένα αναπηρικό καροτσάκι. Ομως χρειάζονται ακόμα βελτιώσεις, καθώς το ηλεκτρονικό σήμα από τον εγκέφαλο προς το ρομπότ ή το καροτσάκι μπορεί να «μπερδευτεί», αν στο δωμάτιο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ή αν ο ασθενής αφαιρεθεί, κουραστεί και χάσει τη νοητική συγκέντρωσή του.
Και άλλοι Ελβετοί ερευνητές εργάζονται σε παρεμφερείς πρωτοβουλίες, όπως η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Στεφανί Λακούρ που αναπτύσσει ένα «ηλεκτρονικό δέρμα» για ακρωτηριασμένους (είναι ένα γάντι με μικροσκοπικούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες που στέλνουν ερεθίσματα απευθείας στο κεντρικό νευρικό σύστημα του χρήστη) ή η ομάδα του καθηγητή Γκρεγκουάρ Κερτέν που προσπαθεί να κάνει τους παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά μέσω της εμφύτευσης μόνιμων ηλεκτροδίων στον νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης τους.


Πηγή: tvxs.gr

Υγρά φωτοβολταϊκά εκτυπώνονται και «βάφονται» σε επιφάνειες – Νέα υλικά


Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια εργάζονται με σωματίδια ημιαγώγιμων υλικών με στόχο την κατασκευή υγρών φωτοβολταϊκών που θα μπορούν να εκτυπωθούν ή να λειτουργήσουν εν είδη βαφής πάνω σε καθαρές,επίπεδες επιφάνειες.
Ο Ρίτσαρντ Μπρούτσι, βοηθός καθηγητής χημείας και ο ερευνητής Ντέιβιντ Γουέμπερ χρησιμοποίησαν νανοκρυστάλλους του ημιαγωγού σελενίδιο του καδμίου.
Τα σωματίδια του σελενιδίου του καδμίου είναι τόσο μικροσκοπικά που λαμβάνουν τη μορφή υγρής μελάνης, ενώ έχουν φωτοβολταϊκές ιδιότητες μετατροπής του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρική ενέργεια.
Σε προηγούμενα πειράματα μικρά μόρια (ligands) συνδέονταν στους νανοκρυστάλλους για να τους διατηρήσουν σταθερούς και να εμποδίσουν την ενδεχόμενη προσκόλλησή τους. Το πρόβλημα με αυτό ήταν ότι τα μόρια μόνωναν τους κρυστάλλους, περιορίζοντας την αγωγιμότητα του υλικού.
Το στοίχημα για τους δύο επιστήμονες ήταν η αύξηση της αγωγιμότητας του υλικού.
Ανακάλυψαν λοιπόν ένα συνθετικό μόριο που προσκολλάται στους νανοκρυστάλλους, δημιουργώντας παράλληλα “γέφυρες” διασύνδεσής τους, ώστε να αυξήσει την αγωγιμότητά τους.
Επόμενο βήμα είναι η κατασκευή νανοκρυστάλλων από υλικά διαφορετικά του τοξικού καδμίου, ώστε να αναπτυχθεί ένα υγρό ηλιακό κύτταρο.
Τα υγρά φωτοβολταϊκά έχουν χαμηλότερο κόστος κατασκευής από τα συμβατικά σιλικόνης. Μπορούν επίσης να εκτυπωθούν σε πλαστικό και γυαλί για την κατασκευή ελαφρών ηλιακών πάνελ με εφαρμογές στις κατασκευές και τις οικοδομές (Βuilding integrated PV’s).
“Παρότι η εμπορική εκμετάλλευση της εν λόγω τεχνολογίας θα πάρει χρόνια, οι έρευνες δείνουν το δρόμο για τη νέα γενιά ηλιακών κυψελών” δηλώνει ο Μπρούτσι.


Πηγή: econews.gr

Δούρειος Ήχος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ