4 Οκτ 2012

Το πρώτο ταξίδι του Όριεντ Εξπρές


Το ταξίδι με τραίνο στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν χρονοβόρο και κουραστικό καθώς κάθε χώρα διέθετε το δικό της ανεξάρτητο σιδηροδρομικό δίκτυο κι έτσι οι επιβάτες που ταξίδευαν από την Ευρώπη έως την Οθωμανική Αυτοκρατορία αναγκάζονταν να αποβιβάζονται στα σύνορα κάθε κράτους, να τα περνούν πεζοί και να επιβιβάζονται εκ νέου σε άλλη αμαξοστοιχία.

Ισχυρό παυσίπονο από τη μαύρη μάμπα

Η φονική μαύρη μάμπα φαίνεται ότι μπορεί να αποδειχθεί «σωτήρας» του ανθρώπου ενάντια στον πόνο


Εχει αναλγητική δράση παρόμοια με της μορφίνης, χωρίς τις παρενέργειες
Ένα παυσίπονο ισχυρό όσο η μορφίνη χωρίς όμως τις περισσότερες από τις παρενέργειες της γνωστής αναλγητικής ουσίας εντοπίστηκε στο θανατηφόρο δηλητήριο της μαύρης μάμπα, αναφέρουν γάλλοι ερευνητές.

Setenil de las Bodegas, μια πόλη χτισμένη μέσα σε βράχους



Το Setenil de las Bodegas είναι μια μικρή πόλη στην επαρχία Cádiz, στην Ισπανία. Το όνομά της οφείλεται στα οινοποιεία της (Bodegas) και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα σπίτια της που είναι κυριολεκτικά χτισμένα μέσα σε.. βράχους.

«Δεινόσαυρο – δράκουλα» ανακάλυψαν οι επιστήμονες (video)


Ένα νέο είδους φυτοφάγου δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε συλλογή απολιθωμάτων που βρέθηκαν το 1960 στη νότια Αφρική, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν κατηγοριοποιηθεί.
Πρόκειται για ένα πολύ «άσχημο ζώο», όπως χαρακτηριστικά λένε, με δόντια βαμπίρ και ακανόνιστο τρίχωμα.

Σαν να μην υπάρχω


Για την χτεσινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Mega, έγραψα στα social media «Τεράστιο πλυντήριο το Mega αλλά ο Βενιζέλος σφήνωσε στον κάδο». Πάντως, στο σκάνδαλο με τη λίστα με τα ονόματα των 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία δεν επενέβη ο εισαγγελέας. Επενέβη το Mega. Όπως πάντα. Η δίκη -για μια ακόμα φορά- έγινε στο στούντιο του Mega.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ