20 Νοε 2012

Οι Νεάντερταλ «όντως εφηύραν τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο»

Τα ευρήματα δίνουν μια νέα εικόνα για τους Νεάντερταλ


Ηταν ικανοί θαλασσοπόροι και είχαν αποικήσει απομακρυσμένα νησιά

Η πρόσφατη ελληνική μελέτη που έδειχνε ότι οι Νεάντερταλ όργωναν τη Μεσόγειο δείχνει να επιβεβαιώνεται από νέα έρευνα στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με την οποία η Κρήτη, η Κύπρος και άλλα απομακρυσμένα νησιά αποικίστηκαν πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί, πριν ακόμα φτάσει στην περιοχή ο σύγχρονος άνθρωπος.

Παράλυτα σκυλιά περπάτησαν ξανά μετά από πρωτοποριακή θεραπεία


Βρετανοί ερευνητές βοήθησαν σκυλιά με σοβαρές βλάβες στη σπονδυλική τους στήλη να περπατήσουν και πάλι, κάτι που γεννά ελπίδες για τη θεραπεία της παράλυσης και στους ανθρώπους.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το AFP, χρησιμοποιώντας οσφρητικά κύτταρα από τη μύτη των σκύλων, ερευνητές του πανεπιστημίου Cambridge κατάφεραν να αποκαταστήσουν κακώσεις στο νωτιαίο μυελό των ζώων.

Νέο νανοϋλικό για τη δημιουργία πανάλαφρων και πανίσχυρων αλεξίσφαιρων


Η κοινή εργασία ερευνητών του Rice University και του MIT απέδωσε ένα νέο πανίσχυρο νανοϋλικό, το οποίο προσφέρει απίστευτη (για τα σημερινά δεδομένα) ανθεκτικότητα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αλεξίσφαιρα νέας γενιάς που όχι μόνο θα είναι εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά, αλλά θα σταματούν πολύ μεγαλύτερες σφαίρες (π.χ. 9mm).

Κάθειρξη δέκα ετών για διαφθορά στον πρώην πρωθυπουργό της Κροατίας


Δικαστήριο του Ζάγκρεμπ καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Κροατίας, Ίβο Σάναντερ, σε δέκα χρόνια κάθειρξη για δωροδοκία 10 εκατομμυρίων ευρώ από δύο εταιρείες, την ουγγρική ενεργειακή εταιρία MOL το 2008 και από την αυστριακή τράπεζα Hypo Alpe Adria Bank το 1995.

Εξηντα επτά χρόνια από τις δίκες της Νυρεμβέργης


Στις 20 Νοεμβρίου 1945 ξεκίνησε η πρώτη από τις δίκες της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας. Ενώπιον του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου βρέθηκαν πρώτοι κατηγορούμενοι οι στενοί συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και πρωτεργάτες της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ των οποίων και οι H.W.Göring, R. Hess, και J. Von Ribbentrop.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ