14 Οκτ 2012

Ένα καρύδι απ’ τις Σκουριές


Πριν από μια βδομάδα ακριβώς ήμουν στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Φεύγοντας από κει πήρα μαζί μου μια σακούλα καρύδια, δώρο του Γιώργη, που ζει μες στο δάσος και αντιστέκεται μαζί με όλους τους κατοίκους των γύρω χωριών στην καταστροφή του τόπου από τα μεταλλεία χρυσού.

Δύο άκρα: σημειώσατε 1


Να λοιπόν που οι ίδιοι οι κατασκευαστές των δύο άκρων διαψεύδουν τους εαυτούς τους. Ούτε καν αυτή τη στρεβλή και ανορθόδοξη θεωρία του πιο κυνικού μανιχαϊσμού δεν καταφέρνουν να υπερασπιστούν, τρομάρα τους

Νανολούλουδο ηλιακή κυψέλη


Η κατασκευή του ανοίγει τον δρόμο για μια νέα γενιά συσκευών αποθήκευσης ενέργειας
Το εντυπωσιακό λουλούδι που βλέπετε σε αυτή την εικόνα είναι ένα… νανο-λουλούδι με πέταλα που έχουν πάχος μόλις 20-30 νανόμετρα.

Μπαταρίες λιθίου – αέρα αποθηκεύουν τετραπλάσια ποσότητα ενέργειας


Οι μπαταρίες λιθίου – αέρα μπορούν να αποθηκεύσουν τετραπλάσια ποσότητα ενέργειας συγκριτικά με τις συμβατικές, όμως η ανάπτυξή τους μέχρι σήμερα περιοριζόταν από ποικίλους παράγοντες με κυριότερο τη δυσκολία να παρατηρήσει κανείς άμεσα τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό τους όταν αυτές οι μπαταρίες φορτίζονται και αποφορτίζονται.

Δημιούργησαν νέο χημικό στοιχείο «φάντασμα»


Επιστήμονες στην Ιαπωνία δηλώνουν βέβαιοι ότι τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν το έως σήμερα χημικό στοιχείο «φάντασμα» του Περιοδικού Πίνακα, το υπ’ αριθμόν 113. Πρόκειται για ένα ακόμα βαρύ άτομο με 113 πρωτόνια στον πυρήνα του, μια μορφή ύλης που δεν υπάρχει με φυσικό τρόπο στη Γη, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί φευγαλέα μόνο στο εργαστήριο. Όμως άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί κατά πόσο όντως οι Ιάπωνες ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν το ασταθές στοιχείο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ