23 Ιουλ 2012

Ιδιοφυείς γορίλες: Καταστρέφουν παγίδες λαθροκυνηγών!



Δύο νεαροί γορίλες, ο Dukore και η Rwema εντοπίστηκαν απ'το προσωπικό του Dian Fossey Gorilla Fund να συνεργάζονται στην αποσυναρμολόγηση παγίδας που λίγες μέρες πριν, είχε σκοτώσει κάποιο δικό τους.

Ένα βήμα από την έγκριση της πρώτης γονιδιοθεραπείας



Η Ευρώπη βρίσκεται ένα βήμα από την έγκριση της πρώτης γονιδιακής θεραπείας στην ιστορία της Ιατρικής, έπειτα από την θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Την οριστική απόφαση θα λάβει το προσεχές διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία κατά κανόνα αποδέχεται τις εισηγήσεις του ΕΜΑ.

Ψηφιακή ξενάγηση σε ανακαινισμένες καλύβες-καταφύγια



Εξερευνητές της Ανταρκτικής τις είχαν ως βάση για να φτάσουν στον Νότιο Πόλο


Η υπηρεσία Google Maps προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες από τις καλύβες-ξύλινα καταφύγια των εξερευνητών του νότιου πόλου, σερ Έρνεστ Σάκλετον και Ρόμπερτ Φάλκον Σκοτ. Τα προκατασκευασμένα καταφύγια των προαναφερθέντων εξερευνητών στήθηκαν το 1908 και το 1911 αντίστοιχα και αποτέλεσαν τη βάση των αποστολών τους κατά την προσπάθεια τους να φτάσουν στο Νότιο Πόλο.

Λανθασμένοι χειρισμοί στο ατύχημα στη Φουκουσίμα



Λανθασμένους χειρισμούς τόσο στη διαχειρίστρια εταιρεία όσο και στη κυβέρνηση, αποδίδει το πόρισμα έρευνας αναφορικά με το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Βιοκαύσιμα από φύκια θα παράγει η Βραζιλία



Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη ποσότητα βιοκαυσίμων παραγόταν από καλλιεργούμενα φυτά, όπως το καλαμπόκι και το ζαχαροκάλαμο. Η χρήση αυτών των φυτών όμως είναι προβληματική καθώς αφενός αυξάνει τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, αφετέρου επειδή απαιτεί τη χρήση τεράστιων εκτάσεων γεγονός που συχνά οδηγεί σε καταστροφή τροπικών δασών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ