7 Ιουλ 2012

Φάρμακο για τον διαβήτη «αναγεννά» τον εγκέφαλο


Την ανάπτυξη νέων νευρώνων στον εγκέφαλο φαίνεται ότι ενισχύει το φάρμακο μετφορμίνη που λαμβάνεται από εκατομμύρια διαβητικά άτομα




Η μετφορμίνη φαίνεται ότι ενισχύει την ανάπτυξη νέων νευρώνων σε ποντίκια


Το ευρέως χορηγούμενο για τον διαβήτη φάρμακο μετφορμίνη εμφανίζει μια αναπάντεχη και άκρως… ελκυστική παρενέργεια, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά.

Η Γη από ψηλά


Πώς θα σου φαινόταν το να κάνεις μια συναρπαστική βόλτα γύρω από τη Γη, χωρίς να πρέπει καν να σηκωθείς από την καρέκλα σου; Ο πλανήτης Γη, όπως φαίνεται από το International Space Station, είναι μια εντυπωσιακή εικόνα από μόνος του.

Αντιγηραντικά τα διαστημικά ταξίδια;



Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εμφανίζουν σκουλήκια που βρίσκονται στο διάστημα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στη Γη, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η ανάπτυξη του ανθρώπινου προσώπου σε ένα απίστευτο βίντεο



Ένα απίστευτο βίντεο δημιούργησε η σειρά του BBC «Inside the Human Body» για να απεικονίσει κάθε στάδιο της διαμόρφωσης του προσώπου του εμβρύου μέσα στη μήτρα.

Ο Ιός του Νείλου χτύπησε στην Αττική



Το πρώτο κρούσμα της γνωστής νόσου που προκαλείται από τον Ιό του Νείλου και μεταδίδεται από τα κουνούπια, εντοπίστηκε εντός Αττικής.
Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία νόσησε και σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκεται εκτός κινδύνου. Το συγκεκριμένο περιστατικό εντοπίστηκε στην περιοχή του Φαλήρου. Η γυναίκα είναι άνω των 70 ετών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ