21 Οκτ 2012

Τα γενετικά μυστικά του καρκίνου


Είναι γνωστό ότι ο καρκίνος δεν έχει ένα, αλλά πολλά πρόσωπα. Αυτό καταδεικνύουν και οι νέες έρευνες που αποκαλύπτουν τη γενετική του ποικιλομορφία, δημιουργώντας ελπίδες για νέους θεραπευτικούς στόχους

Φυσικό αναισθητικό στο δάγκωμα της μέλισσας ανακάλυψαν Έλληνες επιστήμονες


Νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά των μελισσών φέρνει στο προσκήνιο έρευνα Ελλήνων επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου, διδάκτορα μελισσοκομίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μέλισσες δαγκώνουν τα ζώα που είναι πάρα πολύ μικρά για να τσιμπήσουν, όπως για παράδειγμα κάποια παρασιτικά ακάρεα, κάτι που δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.

Ο «ατρόμητος Φέλιξ» πετούσε στα... σύννεφα από μικρός


ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η βουτιά από τη στρατόσφαιρα ήταν φυσική συνέπεια της τρέλας που κουβαλούσε ο Αυστριακός Φ. Μπαουμγκάρτνερ για τις ελεύθερες πτώσεις από όταν ήταν ακόμα πιτσιρικάς.

Tεράστιες ποσότητες νερού σε αστρικό νέφος


Τεράστιες ποσότητες υδρατμών, ικανές να γεμίσουν με νερό πάνω από 2.000 φορές όλους τους ωκεανούς της Γης, ανακάλυψε, σε ένα διαστρικό νέφος σκόνης και αερίων το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χέρσελ» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).  Το νέφος, γνωστό ως «Λιντς 1544», βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου και ετοιμάζεται να καταρρεύσει από την ίδια τη βαρύτητά του, ώστε να σχηματίσει ένα νέο άστρο σαν τον Ήλιο μας.

Τρισδιάστατος χάρτης μετρά τις κλιματικές αλλαγές


Ένα τρισδιάστατο χάρτη ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην Ανταρκτική, δημιούργησαν επιστήμονες. Ο χάρτης απεικονίζει την επιφάνεια κάτω από τους θαλάσσιους πάγους της Ανταρκτικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ