15 Νοε 2012

Σαν σήμερα, οι «6» εκτελούνται στο Γουδή


Στις 15 Νοεμβρίου 1922, έπειτα από μια δίκη εξπρές, οι 6 κατηγορούμενοι ως υπαίτιοι για τη Μικρασιατική Καταστροφή εκτελούνται στο Γουδή. Έπειτα από 88 χρόνια, με απόφαση του Αρείου Πάγου, οι πρώην πρωθυπουργοί Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Νικόλαος Στράτος, οι υπουργοί Νικόλαος Θεοτόκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Ξενοφώντας Στρατηγός, Μιχαήλ Γούδας και ο αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης Γεώργιος Χατζηανέστης κρίνονται τελικά αθώοι.

Κορυφή του παγόβουνου το ελληνικό πρόβλημα - Εργαλείο πάντα το χρέος


Η προπαγάνδα των ελληνικών Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης κατάφερε να κάνει μείζον ζήτημα το αν θα δοθεί η δόση από τα δάνεια της τρόικας στο ελληνικό κράτος, αβαντάροντας έτσι τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα, που υποτίθεται ότι έδωσαν μάχες στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη. Η δόση, βέβαια, θα δοθεί, γιατί πρέπει να ανακεφαλαιωθούν οι ελληνικές τράπεζες και να συνεχίσει να δουλεύει η μηχανή για ν’ αποπληρώνει τα χρέη στους διεθνείς τοκογλύφους.

Ανατροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη


Τα πάνω κάτω στην υπόθεση Τσαλικίδη φέρνει η κατηγορία εναντίον ιατροδικαστή, καθηγητή Πανεπιστημίου στην Κρήτη, ο οποίος είχε ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του πρώην στελέχους της Vodafone.
Ο καθηγητής Τοξικολογίας, γνωστός από τις συχνές εμφανίσεις τους σε ΜΜΕ, είχε αποφανθεί το Μάρτιο του 2005 όταν πραγματοποίησε την ιατροδικαστική εξέταση, ότι δε βρήκε ίχνη «εγκληματικής ενέργειας ή δηλητηρίασης».

To γονίδιο της αθανασίας

Το γονίδιο που... νικά την κλεψύδρα του χρόνου εντόπισαν γερμανοί ερευνητές


Εντοπίστηκε σε ένα υδρόζωο αλλά συνδέεται και με τη γήρανση των ανθρώπων

Γιατί γερνάμε; Γιατί πεθαίνουμε; Υπάρχει ζωή με αιώνια νιότη; Επί αιώνες η επιστήμη… λατρεύει να αναζητεί τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Τώρα ερευνητές από τη Γερμανία έθεσαν στο μικροσκόπιό τους ένα από τα πιο τυπικά υδρόζωα που έχει μορφή πολύποδα, την ύδρα (Hydra) η οποία είναι αθάνατη, προκειμένου να βρουν κάποιες απαντήσεις στο προαιώνιο ζήτημα της γήρανσης και του θανάτου.

Ερευνητές κατάφεραν να αποθηκεύσουν ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας σκουριά


Μια νέα τεχνολογία για την παραγωγή υδρογόνου από νερό, σκουριά και ήλιο αναπτύσσει η Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης στην Ελβετία.
Πρόκειται για μια φωτοηλεκτροχημική ηλιακή κυψέλη δομής πολλαπλών συνενώσεων –αποτελούμενη στην ουσία από ένα φωτοευαισθητοποιηµένο ηλιακό κύτταρο µε χρωστική ουσία και έναν ημιαγωγό οξειδίου-, η οποία μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε υδρογόνο, το οποίο στη συνέχεια αποθηκεύεται.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ