26 Ιουλ 2012

Θεραπεία της τύφλωσης με μια ένεση


Η έγχυση μιας χημικής ουσίας στο μάτι φαίνεται ότι μπορεί να αποκαταστήσει την όραση, όπως έδειξαν πειράματα σε ποντίκια




Η έγχυση πειραματικής ουσίας οδήγησε σε μερική αποκατάσταση της όρασης σε τυφλά ποντίκια
Μια ένεση στο μάτι ίσως θα μπορούσε να προσφέρει θεραπεία της τύφλωσης, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές.

Αδίστακτα και πανέξυπνα τα πρόβατα σύμφωνα με έρευνα



Τα πρόβατα συγκεντρώνονται σε κοπάδια λόγω εγωιστικής συμπεριφοράς και όχι επειδή είναι «χαζά», σύμφωνα με έρευνα της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκε η αντίδραση των προβάτων όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από ένα τσοπανόσκυλο και όπως διαπιστώθηκε τα μαλλιαρά ζωάκια προτιμούν να παίρνουν ασφαλή θέση στο κέντρο του κοπαδιού παρά να διασκορπίζονται τυχαία.

Δίαυλος επικοινωνίας ανθρώπου-δελφινιών μέσω ενός ηχείου



Ένα βήμα πιο κοντά φέρνει την επικοινωνία ανθρώπου–δελφινιών ένα υποβρύχιο ηχείο , το οποίο θα επιτρέπει στους θαλάσσσιους επιστήμονες να  αναπαράγουν το ευρύ φάσμα των ήχων που βγάζουν τα δελφίνια.

Δοκιμάζουν ένα χάπι για Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον ΚΑΙ σκλήρυνση κατά πλάκας μαζί



Ένα χάπι που έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει διαφορετικά εκφυλιστικά νοσήματα του εγκεφάλου, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και η σκλήρυνση κατά πλάκας, άρχισε να δοκιμάζεται σε ανθρώπους.

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό προμήθειας της ΕΛ.ΑΣ



Τη διενέργεια έρευνας για την προμήθεια συστήματος αυτόματης αναγνώρισης αποτυπωμάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ