9 Νοε 2012

Then we take Berlin…


Πριν ακόμα προλάβει να σηκωθεί από τα ερείπια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, η πρώην πρωτεύουσα του Γ’ Ράιχ βρέθηκε μέσα στη δίνη της σύγκρουσης των Μεγάλων Δυνάμεων. Τον αποκλεισμό που επέβαλλαν οι Σοβιετικοί το 1948, διαδέχτηκε η πληγή του «Τείχους» που χτίστηκε το 1961.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων


Η σημερινή Παγκόσμια μέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού αποτελεί ημέρα μνήμης της «Νύχτας των Κρυστάλλων». Σαν σήμερα, πριν από 73 χρόνια, έγινε ένα μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου 1938.

Κανίβαλος


Θυμάσαι μία ταινία που έχει πέσει ένα αεροπλάνο σε ένα βουνό και οι επιζήσαντες για να επιβιώσουν τρώνε τα πτώματα των συνεπιβατών τους; Την πρώτη φορά που την είδα την θεώρησα μεγάλη μαλακία, αφού δεν πίστευα πως μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει στην πραγματικότητα . Όταν, τελειώνοντας η ταινία, διάβασα στους τίτλους πως ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, πάγωσα.

«Παιδί μου πες το password για να φας»

O τρωγλοδύτης M. Cyaneus ζητά από τα μικρά του κωδικό για να τα ταΐσει


Ενα είδος τρωγλοδύτη τρέφει τα μικρά του αφού του πουν πρώτα το…παρασύνθημα

Μια καταπληκτική ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Αυστραλία. Διαπίστωσαν ότι ένα είδος τρωγλοδύτη (Malurus cyaneus) εκπαιδεύει τα παιδιά του όσο αυτά βρίσκονται ακόμη εντός των αβγών τους μαθαίνοντας τους έναν κωδικό επικοινωνίας τον οποίο τους ζητούν να πουν για να τα ταΐσουν.

Η πρώτη μοτοσικλέτα που κινείται αποκλειστικά με αέρα (video)


Μια μηχανή που κινείται αποκλειστικά με αέρα κατασκεύασε ο Αυστραλός Dean Benstead, απόφοιτος της σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου «RMIT» στη Μελβούρνη.
Για την κατασκευή της πρωτοποριακής μοτοσικλέτας «O2 Pursuit» ο φιλόδοξος νεαρός χρησιμοποίησε τον σκελετό μιας μηχανής WR250R, πάνω στον οποίο έστησε μια φιάλη καταδύσεων, η οποία λειτούργησε ως δεξαμενή για την αποθήκευση του αέρα, και μια περιστροφική μηχανή πεπιεσμένου αέρα, βάρους 11 κιλών, για την μετάδοση της κίνησης στον πίσω τροχό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ