19 Νοε 2012

Ο «αφελληνισμός» των συγκροτημάτων



Για όσους διαβάσατε τον Κυριακάτικο Τύπο και μάλιστα εκείνο του ΔΟΛ, θα διαπιστώσατε την αγωνία που αποπνέει για το μέλλον της χώρας. Συγκεκριμένα για τον κίνδυνο «αφελληνισμού των Τραπεζών». Η αγωνία προέρχεται από την είδηση πως η τρόικα πρόκειται να ορίσει εποπτεία στις ελληνικές τράπεζες, για να ελέγχει πού και πώς διοχετεύονται τα ελληνικά δάνεια.

«Περιπλανώμενο» άστρο άλλαξε την τροχιά της Γης

Από το ηλιακό μας σύστημα ίσως πέρασε κάποτε ένα άστρο μεταβάλλοντας την τροχιά της Γης


Εμφανίστηκε στο ηλιακό μας σύστημα και «τρέλανε» τους πλανήτες

Μια ανατρεπτική αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρία για την κίνηση των πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα που εξάπτει τη φαντασία ανέπτυξε ένας επιστήμονας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, στις απαρχές της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή ένα άστρο που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως «περιπλανώμενο».

Αυστραλία: Εγκαίνια για το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του κόσμου


Αψηφώντας τις έντονες αντιδράσεις της αλιευτικής βιομηχανίας, η Αυστραλία εγκαινίασε, την περασμένη Παρασκευή, το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο. Πρόκειται για ένα δίκτυο προστατευόμενων περιοχών που εκτείνονται σε έξι θαλάσσιες περιοχές και καλύπτουν συνολικά έκταση 2,3 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στα αυστραλιανά ύδατα. Στόχος είναι η διάσωση των απειλούμενων ειδών θαλάσσιων ειδών και των κοραλλιογενών υφάλων.

Πιγκουίνοι έμειναν πιστοί για δεκαέξι χρόνια


Το πιο αγαπημένο ζευγάρι στο ζωικό βασίλειο είναι δυο πιγκουίνοι του Μαγγελάνου που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν μείνει πιστοί ο ένας στον άλλο για 16 ολόκληρα χρόνια.
Οι δυο πιγκουίνοι δεν απάτησαν ποτέ τον σύντροφό τους παρά το γεγονός ότι έμειναν χωριστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα και έκαναν μεγάλα ταξίδια διανύοντας αποστάσεις που ξεπερνούν τα 320.000 χιλιόμετρα.

Συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών προκαλεί νέες ανησυχίες για την ελευθερία του Internet


Μεγάλες ανησυχίες έχει προκαλέσει η είδηση μιας νέας συνάντησης του International Telecommunications Union (ITU), του υπεύθυνου για την επίβλεψη των  παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών σώματος των Ηνωμένων Εθνών, με τους Ιντερνετικούς ακτιβιστές να προειδοποιούν ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους καθημερινούς χρήστες του Internet.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ