4 Αυγ 2012

Σκελετός εντόμου ηλικίας 365 εκατομμυρίων ετών!

Το απολίθωμα βρέθηκε στην επαρχία Ναμίρ του Βελγίου



Είναι το πρώτο σχεδόν ολοκληρωμένο απολίθωμα που χρονολογείται στην ανώτερη Δεβόνιο
Ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας αναφέρει με δημοσίευσή της στην επιθεώρηση «Nature» ότι ανακάλυψε τον πρώτο ολοκληρωμένο σκελετό ενός εντόμου που χρονολογείται από την ανώτερη Δεβόνια περίοδο, είναι δηλαδή ηλικίας 365 εκατομμυρίων ετών.

Συσκευή εντοπισμού εκρηκτικών εναντίων του καρκίνου



Το CyraNose 3200 είναι με εξελιγμένη συσκευή η οποία χρησιμοποιείται από τις αρχές για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Λειτουργεί σαν μια πολύ ευαίσθητη μύτη η οποία "μυρίζει" στην ατμόσφαιρα τα αιωρούμενα μόρια από τις εκρηκτικές ύλες και με τον τρόπο αυτό βοηθάει στην αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Χημική ουσία χάρισε σε τυφλά ποντίκια την όρασή τους – Πρωτοποριακή θεραπεία



Αμερικανοί επιστήμονες από Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια βοήθησαν τυφλά ποντίκια να δουν και πάλι, χορηγώντας τους μια χημική ουσία που ρυθμίζει τη φωτοευαισθησία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Neuron, γεννούν ελπίδες ότι μια μέρα άνθρωποι που πάσχουν από κοινές νόσους των αφθαλμών, όπως εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ή μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, θα βρουν ξανά την όρασή τους.

Η επαφή με την φύση βελτιώνει την μνήμη



Μέχρι και 20% μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την ικανότητα προσοχής του ανθρώπου, εάν βρεθεί στη φύση για περίπου μια ώρα, κατέδειξε έρευνα νευροεπιστημόνων του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

4η Αυγούστου 1936: Η αυγή του «Γ’ Ελληνικού Πολιτισμού»



Στις 4 Αυγούστου 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς, πρωθυπουργός διορισμένος από τα ανάκτορα, επιβάλει δικτατορία στην Ελλάδα. Ο «Γ’ Ελληνικός Πολιτισμός» όπως ονομάστηκε, έφερε έντονα στοιχεία των ολοκληρωτικών καθεστώτων της εποχής, όπως της Γερμανίας και της Ιταλίας, σε όλα τα επίπεδα. Στις αρχές του έτους πραγματοποιήθηκαν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, με το σύστημα της απλής αναλογικής έλαβε 143 έδρες η αντιβενιζελική παράταξη και 142 η βενιζελική, ενώ το «Παλλαϊκό Μέτωπο» έλαβε 15 έδρες. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων επιχειρεί να συνεργαστεί με το Λαϊκό Κόμμα, προσπάθεια όμως που ναυαγεί λόγω διαφωνιών και εξωτερικών πιέσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ