7 Οκτ 2012

Ο εγκέφαλος των μελισσών μπορεί να κάνει τα ρομπότ εξυπνότερα


Μπορεί να συνδέεται η τεχνολογία με τη φύση; Και όμως μια ομάδα επιστημόνων προσπαθεί να αντιγράψει την ευαίσθητη όσφρηση και όραση των μελισσών, με στόχο να αντιγράψει το αισθητήριο σύστημα του εντόμου.

Παγκόσμιο «δωρεάν πανεπιστήμιο»

Καινοτόμα περιβάλλοντα ευέλικτης τηλεκπαίδευσης υπόσχονται «άλματα μάθησης», χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση


Κορυφαία πανεπιστήμια μπήκαν στον χορό της δωρεάν διαδικτυακής εκπαίδευσης, αλλάζοντας δραστικά το τοπίο της online γνώσης

Είναι γνωστά σε όλους μας τα διλήμματα που τίθενται στα παιδιά και στους γονείς τους όταν αυτά μπαίνουν στο τούνελ των εξετάσεων που οδηγεί από το σχολείο στο πανεπιστήμιο: «Ποια σχολή να διαλέξω; Μήπως το επίπεδο εκείνης της σχολής είναι καλύτερο από αυτής; Θα μου δώσει το συγκεκριμένο πτυχίο δουλειά; Αφήνει ανοιχτές τις προοπτικές μετεκπαίδευσης; Τι κόστος θα έχουν όλα αυτά; Θα το αντέξουμε;..».

Αποστολή στην άκρη του διαστήματος


Προ των πυλών το άλμα-ρεκόρ από τα 36.000 μέτρα
Όλα είναι έτοιμα για το άλμα του Felix Baumgartner από την άκρη του διαστήματος. Ο διαστημικός θαλαμίσκος του Red Bull Stratos έχει υποβληθεί και περάσει από δοκιμές προσομοίωσης σε μεγάλο υψόμετρο, και η ημερομηνία πραγματοποίησης του άλματος από τα 36.000 μέτρα έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου στο Roswell του Νέου Μεξικό.

Βότκα: 20 “οικολογικές” χρήσεις για το σπίτι


Πέραν του γνωστού λόγου για τον οποίo καταναλώνουμε βότκα, το γνωστό αλκοολούχο ποτό έχει μια σειρά από χρήσεις τις οποίες αγνοούμε.
Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της βότκας την καθιστούν πολύτιμο φάρμακο και καθαριστικό για το σπίτι, καθώς αντιμετωπίζει από πόνους στο αυτί έως λεκέδες στο χαλί.

Εκατόν εξήντα τρία χρόνια από το θάνατο του άρχοντα του μακάβριου, Edgar Allan Poe


Στην κηδεία του Edgar Allan Poe, πριν από 163 χρόνια, ήταν παρόντες μετά βίας δέκα άτομα που τον αποχαιρέτισαν βιαστικά. Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε (Edgar Allan Poe), γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1809 και πέθανε στις 7 Οκτωβρίου 1849. Ήταν Αμερικανός συγγραφέας, ποιητής και κριτικός. Υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του αμερικανικού ρομαντισμού. To λογοτεχνικό του έργο είχε σημαντική επίδραση στην παγκόσμια λογοτεχνία, αποτελώντας θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη σύγχρονων λογοτεχνικών ειδών, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή οι ιστορίες τρόμου και φαντασίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ