4 Ιουλ 2012

Περού: Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες σε διαδηλώσεις



Αντιδρούν σε ένα σχέδιο κατασκευής ορυχείου χρυσού


H κυβέρνηση του Περού κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Καχαμάρκα μετά το θάνατο τριών  διαδηλωτών και τον τραυματισμό ακόμη 20 σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μυστηριώδης ασθένεια σκότωσε 60 παιδιά



Μια μυστηριώδη ασθένεια που σκότωσε 60 παιδιά κάτω των επτά ετών σε 24 ώρες από τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο στην Καμπότζη, μελετά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Τα παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας και αναπνευστικά προβλήματα.

Ο αρχαιότερος κρατήρας πρόσκρουσης ανακαλύφθηκε στη Γροιλανδία



Ο αρχαιότερος κρατήρας, διαμέτρου 100 χιλιομέτρων, είναι αποτέλεσμα πρόσκρουσης αστεροειδή ή κομήτη ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν από οποιαδήποτε άλλη γνωστή πρόσκρουση στη Γη, ανακαλύφθηκε από Ευρωπαίους επιστήμονες στη Γροιλανδία. 

Καταψήφισε την ACTA η Ευρωβουλή



Με  478 ψήφους κατά και μόνο 39 υπέρ τα μέλη της Ευρωβουλής απέρριψαν την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία και τα προϊόντα-«μαϊμού».

«Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο»


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν στην Ελβετία ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με
ραδιενεργό πολώνιο. Τα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν σε ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ