9 Οκτ 2012

Λένον για πάντα


«Ήταν απλώς μια σταδιακή εξέλιξη στη διάρκεια του χρόνου. Εννοώ ότι πέρσι λέγαμε "το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη". Φέτος λέμε "το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη και ειρήνη, μωρό μου". Δώσε μία ευκαιρία στην ειρήνη και μη ξεχνάς την Αγάπη. Η μόνη ελπίδα για μας είναι η ειρήνη. Η βία γεννά βία. Μπορούμε να έχουμε ειρήνη όποτε θέλουμε αν δουλέψουμε όλοι γι’ αυτό. Είστε όλοι ιδιοφυίες και είστε όλοι όμορφοι. Δεν χρειάζεστε κανένα να σας πει ποιοι είστε. Είστε αυτό που είστε. Βγείτε εκεί έξω και κερδίστε την ειρήνη, σκεφτείτε την ειρήνη και ζήστε την ειρήνη και αναπνεύστε την ειρήνη και θα την αποκτήσετε όποτε θέλετε».

Μαντάμ Μέρκελ


Στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, είναι διαδεδομένη η πολιτική του Polaroid. Οι έλληνες πρωθυπουργοί, επιζητούν να φωτογραφίζονται με ξένους ηγέτες, για να προσδίδουν κύρος και «ξένο» αέρα στον πολιτικό τους επαρχιωτισμό και πολλές φορές την ξενοδουλία.

Σαραπέντε χρόνια από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


Ο ασυμβίβαστος αγωνιστής και ο αιώνιος επαναστάτης

Πέρασαν 45 χρόνια από τηην εν ψυχρώ δολοφονία του Τσε Γκεβάρα στις 9 Οκτωβρίου 1967 στο δημοτικό σχολείο του χωριού Λα Ιγκέρα της Βολιβίας όπου είχε μεταφερθεί μετά τη σύλληψή του από τον Βολιβιανό στρατό, με τη βοήθεια της CIA. 

Η κάνναβη αντιμετωπίζει συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας


Η χρήση εκχυλισμάτων κάνναβης καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους ασθενών που υποφέρουν από σκλήρυνση κατά πλάκας σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα (9/10) στην επιθεώρηση Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.
Η τρίτη φάση των δοκιμών πραγματοποιήθηκε σε 22 κέντρα ανά τη Μεγάλη Βρετανία.

Στην παρατήρηση κβαντικών σωματιδίων το Νομπέλ Φυσικής

Ενας Γάλλος και ένας Αμερικανός μοιράζονται το εφετινό Νομπέλ Φυσικής για τη μελέτη τους στην παρατήρηση των κβαντικών σωματιδίων


Το βραβείο μοιράζονται ο γάλλος Σερζ Αρός και ο αμερικανός Ντέιβιντ Ουάιλαντ

Οι δύο φυσικοί που κατάφεραν πρώτοι να παγιδεύσουν και να παρατηρήσουν μεμονωμένα κβαντικά σωματίδια τιμώνται με το Νομπέλ Φυσικής του 2012, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η επιτροπή των βραβείων στη Στοκχόλμη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ