13 Οκτ 2012

Ρομποτική πανοπλία «δίνει» πόδια στους παραπληγικούς

Ο εξωσκελετός Χ1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως όργανο άσκησης είτε ως συσκευή υποβοήθησης


Ο εξωσκελετός αναπτύχθηκε από τη NASA, αρχικώς ως μηχάνημα άσκησης για αστροναύτες
Μια συσκευή σαν πανοπλία που αναπτύχθηκε από τη NASA ως μηχάνημα άσκησης για τους αστροναύτες θα μπορούσε να βρει ευρύτερες εφαρμογές στο έδαφος. Ο πειραματικός ρομποτικός σκελετός θα βοηθούσε εργάτες να σηκώνουν υπεράνθρωπα φορτία και θα επέτρεπε σε παραπληγικούς να περπατούν και να ανεβαίνουν σκάλες.

«Ξέραμε, αλλά δεν μιλούσαμε» παραδέχεται η ιαπωνική Tepco


Η ιαπωνική εταιρεία Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, παραδέχθηκε σήμερα για πρώτη φορά ότι είχε υποβαθμίσει τον κίνδυνο πρόκλησης τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό του Μαρτίου του 2011 φοβούμενη ένα κλείσιμο του σταθμού για να βελτιωθεί η ασφάλειά του.

9 δισ. από μισθούς και συντάξεις


«Για το 2013 το κουβεντιάζουμε, είναι δύσκολο να πέσει κάτω από τα 9 δισ. Υπάρχει επιμονή εκεί, παρότι το έθεσα στο Eurogroup, το έχει θέσει και ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει προθυμία να το δεχθούν αυτό. Δεν είναι μόνο δαπάνες αλλά και φόροι». Απόγευμα Πέμπτης ο Στουρνάρας ξεφουρνίζει για πρώτη φορά ότι το «πακέτο» για το 2013 θα πάει στα 9 δισ., αντί για τα 7,8 δισ. που ήταν μέχρι τώρα.

Ερευνητές κατάφεραν να διαγράψουν τον φόβο από τον εγκέφαλο


Φοβάστε τα ύψη, το σκοτάδι, τους κλειστούς χώρους (ή οτιδήποτε άλλο) και δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τις φοβίες σας; Τότε, ίσως μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα σας με τη νέα τεχνική που ανέπτυξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, χάριν στην οποία ισχυρίζονται ότι μπορούν να διαγράψουν τις νεοσύστατες συναισθηματικές αναμνήσεις από τον εγκέφαλο.

Βρέθηκε γιγάντιος πλανήτης από διαμάντια


Διαμαντένιο πλανήτη με μέγεθος διπλάσιο και μάζα οκταπλάσια από τη Γη ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε τροχιά γύρω από ένα κοντινό μας αστέρι.
Οι αστρονόμοι παρατήρησαν για πρώτη φορά τον πλανήτη πέρυσι, όμως αρχικά υπέθεσαν ότι η χημική του σύσταση ήταν παρόμοια με αυτή της Γης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ