22 Ιουν 2012

Γιαούρτι ηλικίας 7.000 ετών

Ίχνη λιπαρών ουσιών από γαλακτοκομικά προϊόντα που βρέθηκαν σε κεραμικά θραύσματα αποδεικνύουν ότι στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η έρημος Σαχάρα πριν 7.000 χρόνια οι Αφρικανοί άρμεγαν αγελάδες και επεξεργάζονταν το γάλα σε τυρί και γιαούρτι.

Χταπόδι κάνει «τζετ σκι» πάνω σε δελφίνι


Το δελφίνι βουτάει στα νερά του Αμβρακικού έχοντας αγκιστρωμένο το χταπόδι πάνω του Πηγή Joan Gonzalvo, Tethys Research Institute



Μια σπάνια σκηνή κατέγραψε με τη φωτογραφικής της μηχανή η επικεφαλής ενός ερευνητικού προγράμματος που λαμβάνει χώρα στο Ιόνιο. Ο Ζοάν Γκονσάλβο φωτογράφισε έξω από τις ακτές του μικρού νησιού Κάλαμος στα ανατολικά της Λευκάδας τις βουτιές ενός ρινοδέλφινου που «κουβαλάει» μαζί του ένα χταπόδι.

Σαν σήμερα, ξεκινά η ναζιστική «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» κατά της ΕΣΣΔ

Στις 22 Ιουνίου 1941, η Γερμανία και οι σύμμαχοί της εισέβαλαν από τις τρεις κατευθύνσεις στη Σοβιετική Ενωση, ξεκινώντας την «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» των δυνάμεων του άξονα κατά της υπερδύναμης του Ιωσήφ Στάλιν, έναν από τους πιο σκληρούς πολέμους της νεότερης ιστορίας. Η επιχείρηση δεν εξελίχθηκε ωστόσο όπως είχε φανταστεί ο Χίτλερ και μετά από άγριες μάχες που κόστισαν εκατομμύρια ζωές, η επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» έληξε με την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων.

Σε αργία Πρόεδρος Εφετών για συμμετοχή του στο »κύκλωμα ακινήτων»

Σε προσωρινή αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, πρόεδρος Εφετών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κυκλώματος των ακινήτων».

Δημιουργήθηκε κάμερα με ανάλυση ένα gigapixel

Μια εντυπωσιακή κάμερα δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ οι οποίοι μάλιστα δήλωσαν δήλωσαν ότι σε πέντε χρόνια η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει πλέον ενσωματωθεί σε καταναλωτικές συσκευές που θα κυκλοφορούν στην αγορά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ