22 Απρ 2012

Γίνε αγρότης: Φτιάξε το δικό σου περιβόλι με ένα «κλικ»


Φρεσκοκομμένα λαχανικά εποχής και φρούτα εγγυημένης άριστης ποιότητας, στην πόρτα σας από το περιβόλι σας, με ένα «κλικ»!
Δεν πρόκειται για σκηνή από το μέλλον, ούτε για ηλεκτρονικό παιχνίδι, αλλά για τη νέα, σύγχρονη και καινοτόμο υπηρεσία «Γίνε Αγρότης», που δίνει σε όλους την δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους πραγματικό περιβόλι, εξασφαλίζοντας συγκομιδή αγροτικών προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι των νοικοκυριών όλο τον χρόνο!
Το «Γίνε Αγρότης» είναι μία κοινωνική επιχείρηση, ένα εγχείρημα δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και του τελικού καταναλωτή.
Παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο συμβεβλημένους και δεσμευμένους με συγκεκριμένους όρους αγρότες που καλλιεργούν στο όνομα και για λογαριασμό όσων δεν μπορούν να έχουν τον δικό τους μπαξέ, η υπηρεσία δίνει πειστικές και αξιόπιστες απαντήσεις σε μια εποχή που η επιστροφή στις πραγματικές αξίες και γεύσεις της ελληνικής γης αποτελεί κοινή ανάγκη.
Ο καταναλωτής μέσα από την ιστοσελίδα gineagrotis.gr μπορεί να επιλέξει το χωράφι και τα προϊόντα που θέλει να καλλιεργήσει. Νέοι αγρότες αναλαμβάνουν να το κάνουν για εκείνον, παράγοντας εποχιακά λαχανικά και φρούτα, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Μάλιστα, ο ίδιος συμμετέχει διαδραστικά στην διαδικασία της παραγωγής, ενημερώνεται για την πορεία της σοδειάς του και έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το χωράφι που έχει νοικιάσει.
Κάθε εβδομάδα από την αρχή της συγκομιδής και για έναν ολόκληρο χρόνο (52 αποστολές) ο καταναλωτής έχει φρέσκα προϊόντα στην πόρτα του. Ο έλεγχος και η πιστοποίησή τους πραγματοποιείται από την QWAYS, σε όλα τα στάδια παραγωγής και διανομής.
Με εμπνευστή τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας έχουν κοινό όραμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο αστικό κέντρο, με την απευθείας διάθεση στο σπίτι κάθε ενδιαφερόμενου, φρέσκων και ποιοτικών προϊόντων, δίχως χημικά πρόσθετα από το δικό του περιβόλι!
Το «Γίνε Αγρότης» κάνει την ανατροπή σε μια αγορά που έχει απομακρυνθεί από τον τελικό καταναλωτή, με σκοπό να αποτελέσει τον κρίκο επανασύνδεσης του σύγχρονου ανθρώπου με την ηθική της γης, μία σχέση που διέρρηξαν τις τελευταίες δεκαετίες η απληστία, η αισχροκέρδεια και η μαζικότητα της αγροτικής παραγωγής.


Πηγή: econews.gr

Οι πρώτες κοινές, στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας και της Ρωσίας είναι γεγονός

Η Κίνα και η Ρωσία ξεκίνησαν σήμερα τις πρώτες κοινές, ναυτικές, στρατιωτικές τους ασκήσεις κοντά στις κινεζικές ακτές, όπως μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, σε ένα κλίμα έντασης μεταξύ του Πεκίνου και των ασιατών γειτόνων του εξαιτίας των κινεζικών εδαφικών διεκδικήσεων.



Αυτές οι ασκήσεις, που θα διαρκέσουν έξι ημέρες, πραγματοποιούνται στην Κίτρινη Θάλασσα, στα ανοιχτά των κινεζικών ακτών, όπως μετέδωσε το China News Service. Πρόκειται για τις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό των δύο χώρων, πρόσθεσε.
Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε από την πλευρά του ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ανοιχτά της πόλης Κινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού του στρατού του, του μεγαλύτερου στον κόσμο από αριθμητική άποψη, και διψήφια αύξηση του προϋπολογισμού για την Άμυνα για φέτος. 
Οι εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας προκαλούν ανησυχία σε κάποιους γείτονές της και στις ΗΠΑ. Το Πεκίνο διεκδικεί από την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ την κυριαρχία πολλών νησιών στις Θάλασσες της Νότιας και της Ανατολικής Κίνας.
Αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν ασκήσεις αεράμυνας, υποβρύχιες τακτικές και τακτικές αναζήτησης και διάσωσης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.
Στις ασκήσεις θα πάρουν μέρος 16 πλοία και δύο υποβρύχια από την κινεζική πλευρά και τέσσερα πολεμικά πλοία από τη ρωσική.
Αυτές οι ασκήσεις, «που είναι προγραμματισμένες εδώ και καιρό μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας, έχουν στόχο να διατηρήσουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιου Ουεϊμίν.


Πηγή: tvxs.gr

ΧΝΑ: Το νέο DNA

Έξι διαφορετικά XNAs που διέθεταν τις ιδιότητες του DNA και του RNA δημιούργησαν στο εργαστήριο βρετανοί ερευνητές
Τεχνητό γενετικό υλικό μπορεί να μιμηθεί τις ιδιότητες του DNA και του RNA



Ουάσινγκτον 

Επιστήμονες βρέθηκαν ένα βήμα πιο κοντά στη σύνθεση νέων μορφών ζωής στο εργαστήριο καθώς έδειξαν ότι τεχνητό γενετικό υλικό που ονομάζεται ΧΝΑ (xeno-nucleic acid) μπορεί να μιμηθεί τις ιδιότητες του DNA και του RNA.


Ανατρεπτικά ευρήματα


Ερευνητές από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Βρετανίας κατάφεραν για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science», να εξαγάγουν πληροφορίες από τα τεχνητά γενετικά μόρια και να παραγάγουν μαζικά αντίγραφά τους. Τα νέα ανατρεπτικά ευρήματα δείχνουν ότι το DNA καθώς και το «ξαδελφάκι» του το RNA ίσως δεν είναι οι μόνες χημικές δομές που έχουν την ικανότητα να κωδικοποιούν τη γενετική πληροφορία και να την περνούν στις επόμενες γενιές. Η καινούργια αυτή γνώση ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα της «συνθετικής βιολογίας» και της βιοτεχνολογίας.


«Η ζωή βασίζεται στην καταπληκτική ικανότητα του DNA και του RNA να αποθηκεύουν και να διαδίδουν τη γενετική πληροφορία» ανέφερε σε συνέντευξή του στον δικτυακό τόπο της επιθεώρησης «Science» ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Φίλιπ Χόλιγκερ, μοριακός βιολόγος από το βρετανικό Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο και προσέθεσε: «Δείξαμε με τη μελέτη μας ότι τις βασικές λειτουργίες του DNA και του RNA μπορούν να επιτελέσουν νέα τεχνητά μόρια».


H κλασική δομή της διπλής έλικας του DNA και του RNA μοιάζει με μια στριφογυριστή σκάλα της οποίας τα σκαλιά είναι φτιαγμένα από ζεύγη νουκλεοτιδικών βάσεων.


Εξι XNAs εργαστηρίου


Ο δρ Χόλιγκερ και οι συνεργάτες του δημιούργησαν στο εργαστήριο έξι διαφορετικά XNAs αντικαθιστώντας όχι τις νουκλεοτιδικές βάσεις αλλά τις ομάδες σακχάρων οι οποίες «χτίζουν» τις… κουπαστές αυτής της σκάλας. Με δεδομένο ότι οι ερευνητές δεν παρενέβησαν στις νουκλεοτιδικές βάσεις οι οποίες παρέμειναν ίδιες με αυτές του DNA και του RNA, τα μόρια που προέκυψαν διατηρούσαν την ικανότητα να επικοινωνούν με το φυσικό DNA.


Ωστόσο, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε λόγο για «συνθετική γενετική» θα πρέπει τα μόρια που δημιουργούνται όχι μόνο να μεταφέρουν τη γενετική πληροφορία, αλλά να της επιτρέπουν επίσης να υφίσταται αλλαγές και να περνά στις επόμενες γενεές – μιλούμε ουσιαστικώς για την εξέλιξη και την κληρονομικότητα. Για να συμβεί αυτό απαιτούνται βοηθητικά μόρια που ονομάζονται πολυμεράσες. Όταν το DNA ή το RNA «φανερώνουν» τη γενετική πληροφορία που κρύβουν μέσα τους, οι πολυμεράσες βοηθούν στη δημιουργία νέων μορίων DNA με βάση αυτές τις οδηγίες.


Και πολυμεράσες… δοκιμαστικού σωλήνα


Η ερευνητική ομάδα από τη Βρετανία ανέπτυξε πολυμεράσες οι οποίες μεταγράφουν αποτελεσματικά τον κώδικα του συνθετικού DNA τους σε φυσικό DNA και ξανά σε ένα άλλο συνθετικό μόριο DNA. «Δείξαμε ότι τόσο η κληρονομικότητα – η αποθήκευση πληροφοριών και η μετάδοσή τους – όσο και η εξέλιξη, που είναι δύο ορόσημα της ζωής, μπορούν να καταστούν δυνατές και σε άλλα μόρια εκτός από το DNA και το RNA» σημείωσε στη συνέντευξή του ο δρ Χόλιγκερ.


Τα καινούργια ευρήματα μαρτυρούν επίσης ότι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, τότε αυτή ίσως να μην έχει την ίδια… χημεία με τη ζωή στη Γη. Μάλιστα, ένας σημαντικός λόγος για να μιμηθούν οι ερευνητές τις λειτουργίες του DNA και του RNA στο εργαστήριο είναι το να καταφέρουν να προσδιορίσουν το πώς ακριβώς εμφανίστηκαν τα δύο μόρια στην «ανατολή» της ζωής στη Γη.


Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το RNA «γεννήθηκε» πρώτο αλλά ότι προηγήθηκε ένα άλλο, απλούστερο μόριο που επιτελούσε την ίδια λειτουργία. Ωστόσο παρέμενε ασαφές εάν υπάρχει κάποιο άλλο μόριο το οποίο μπορεί να «κουβαλά» και να μεταδίδει τη γενετική πληροφορία στις αλληλουχίες των νουκλεοτιδικών βάσεων που διαθέτουν το DNA και το RNA. Η νέα μελέτη δείχνει λοιπόν ότι το DNA και το RNA δεν είναι τόσο μοναδικά όσο νομίζαμε…


Πηγή: tovima.gr

Αλγόριθμος εναντίον ψεύτικων κριτικών


Είναι γεγονός ότι πριν να κατεβάσει κανείς μια εφαρμογή συνήθως ελέγχει τι έχουν γράψει οι άλλοι χρήστες γι' αυτήν. Και είναι επίσης γεγονός ότι αν οι κριτικές που έχει λάβει είναι αρνητικές, το πιθανότερο είναι να μην μπει στη διαδικασία.
Τι γίνεται όμως αν οι κριτικές αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Αν έχουν δημοσιευθεί από κακόβουλα άτομα με στόχο να μειώσουν τη δημοτικότητα της εφαρμογής;
Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα και η Google το γνωρίζει καλά. Για το λόγο αυτό λοιπόν χρηματοδότησε την ανάπτυξη του αλγόριθμου GSRank ο οποίος αναλύει τα χαρακτηριστικά των αρνητικών κριτικών. Μάλιστα συνδυάζει στοιχεία όπως ο χρόνος δημοσίευσης, η ομοιότητα του κειμένου με άλλα αντίστοιχα, και της βαθμολογίας κλπ προκειμένου να καθορίσει την εγκυρότητα του σχολίου.
Ο GSRank είναι προϊόν έρευνας του Πανεπιστημίου του Illinois στο Chicago και σύντομα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στο Google Play. Στόχος είναι να προστατευθούν οι χρήστες από αναξιόπιστα reviews όπως βέβαια και οι developers που δεν θα πλήττονται από αρνητικά σχόλια που μόνο σκοπό έχουν να εξαπατήσουν.


Πηγή: proho.gr

Στη Δανία «απολύουν» τη Moody’s


Στη Δανία μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σταματούν τη συνεργασία τους με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s εκτιμώντας πως οι αξιολογήσεις της έχουν περιορισμένη αξία και αμφισβητώντας την αξία των απόψεων της.
Την αρχή έκανε η μονάδα στεγαστικών δανείων της Danske Bank, η Realkredit Danmark, που τερμάτισε σχεδόν από την αρχή του έτους, το συμβόλαιό της με τη Moody’s, σειρά πήρε η Nykredit A/s, το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα στεγαστικών δανείων της Δανίας, που έληξε το συμβόλαιό της με τη Moody’s στις 13 Απριλίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Jyske Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη της Δανίας, προσπαθεί να σπάσει το συμβόλαιο συνεργασίας της με τη Moody’s.
Ο Steen Nygaard, υψηλόβαθμο στέλεχος της Jyske Bank, μιλώντας στο Bloomberg, τόνισε ότι πέραν των διαβεβαιώσεων που έλαβαν από τους πελάτες τους ότι «δεν έχει σημασία τι λένε οι οίκοι αξιολόγησης», και τα τραπεζικά στελέχη αλλά και οι επενδυτές εκτιμούν πως πλέον οι οίκοι «έχουν περάσει τα όρια της δικαιοσύνης, τα θεμελιώδη στοιχεία πλέον δεν μας επιτρέπουν να ακολουθούμε τους ισχυρισμούς της Moody’s».


Πηγή: koutipandoras.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ