19 Μαρ 2012

Ζει ο Μπιν Λάντεν στην Αμερική;

O Οσάμα Μπιν Λάντεν  ζει και βασιλεύει, και μάλιστα στην Αμερική.  Το όνομα του είναι Λουίς Ποσάδα Καρίλες και είναι ο εγκέφαλος της μεγαλύτερης τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία των αεροπορικών πτήσεων, πριν πάρει τα πρωτεία ο Σαουδάραβας  ομόλογος του, με την αεροπειρατεία και την επίθεση της 11ης του Σεπτέμβρη του 2001.

Ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες και το alter ego του, Ορλάντο Μπος, είναι δύο Κουβανοί πολίτες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει την πατρίδα τους μετά τη νίκη της επανάστασης του Φιντέλ Κάστρο. Το 1976 θα καταρρίψουν ένα αεροπλάνο των Κουβανικών αερογραμμών, σκοτώνοντας τους 73 επιβάτες και τα 5 μέλη του πληρώματος.

Ο κατάλογος των τρομοκρατικών τους ανδραγαθημάτων είναι μακρύς: επιθέσεις με μπαζούκας στην καρδιά της Νέας Υόρκης και στον κόλπο του Μαϊάμι, βόμβες σε ξενοδοχεία της Αβάνας, απόπειρα δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο, χώρια το λαθρεμπόριο όπλων, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες πολιτών στην Κεντρική Αμερική.
Την δεκαετία του ‘60, στην αρχή της «καριέρας» του, ο Ορλάντο Μπος είχε καταδικαστεί από αμερικανικά δικαστήρια για 40 τρομοκρατικές επιθέσεις ενώ ο Ποσάδα Καρίλες δραπέτευσε τρεις φορές από τις φυλακές της Βενεζουέλας, όπου εξέτιε την ποινή του για την κατάρριψη του κουβανικού αεροπλάνου.
Παρ’ ότι τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την ενοχή τους, στην τελευταία πράξη οι δύο τρομοκράτες γίνονται δεκτοί με τιμές ήρωα στο Μαιάμι και η αμερικανική κυβέρνηση απορρίπτει τα διαβήματα της Κούβας που ζητά να εκδοθούν και να δικαστούν για τα εγκλήματα τους.
Ο Στέλιος Κούλογλου ακολουθεί την πορεία των δύο τρομοκρατών, των θυμάτων, αλλά και των επίδοξων μιμητών τους ανά τον κόσμο.  Στην Αβάνα συναντά παιδιά των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροπλάνο, στο  Μαϊάμι αποσπά την εξομολόγηση ενός επίδοξου μιμητή του δίδυμου: «Θέλω να σκοτώσω τον Κάστρο» λέει στον φακό της εκπομπής ο Ροδόλφο Φρομέτα, επικεφαλής της ομάδας Κομμάντο F-4 και δείχνει τα ντοκουμέντα από τις προηγούμενες τρομοκρατικές  επιθέσεις της οργάνωσης του στην Αβάνα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που κοσμούν τα γραφεία της οργάνωσης και μια του Φρομέτα με τον Τζεμπ Μπους, αδερφό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και πρώην κυβερνήτη της Φλόριδα. «Είμαστε φίλοι», δηλώνει χαμογελώντας.

Πηγή: tvxs.gr

Ιταλοί δύτες στο costa concordia (Φωτογραφίες)

Ιταλοί δύτες σε συνεργασία με πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες για αγνοούμενους στο ναυάγιο του costa concordia,που χτύπησε σε ύφαλο κοντά στο νησί Giglio στις 13 Ιανουαρίου













φώτο:AP

Βιοντίζελ από τηγανέλαιο: ποιοι δήμοι κινούν τα οχήματά τους “εναλλακτικά”

Αυτόματο μηχάνημα μετατροπής καμμένων λαδιών και μαγειρικού λίπους σε βιοντίζελ πρόκειται να αγοράσει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.
Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr ο δήμαρχος, το παραγόμενο βιοκαύσιμο θα τροφοδοτεί είτε τα μηχανήματα του δήμου είτε θα μοιράζεται στους αγρότες καθώς αποτελεί άριστο υποκατάστατο του πετρελαίου για τα τρακτέρ.
Το πρόγραμμα του δημάρχου θα επεκταθεί από τη συλλογή λαδιών από τους χώρους εστίασης και στη συλλογή οικιακών απορριμμάτων. Το ποσοστό ανακύκλωσης και μετατροπής του καμμένου τηγανέλαιου σε βιοντίζελ είναι πολύ υψηλό καθώς ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 85%.
Το παράδειγμα του Δήμους Αγιάς, όπως ενημερώνει το aftodioikisi.gr, ακολουθούν και άλλοι δήμοι, όπως οΔήμος Θάσου που συγκεντρώνει τηγανέλαια από χώρους εστίασης του νησιού και ο Δήμος Μεσολογγίου, ο οποίος επίσης συνεργάζεται με την εταιρεία Revive.
Επίσης, οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών, Κοζάνης και Βοΐου έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το εργαστήριο Θερμικών Συστημάτων και Βιοκαυσίμων του τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, μαθητές λυκείων των δήμων πηγαίνουν εκεί τα τηγανέλαια και συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία μετατροπής τους σε βιοκαύσιμο.
Υπενθυμίζεται τέλος η δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου κεντρικό απορριμματοφόρο θα κινείται με τηγανέλαιο από τον Απρίλιο. 




Πηγή: econews.gr

Στο μάτι του κυκλώνα η Καμόρα


Στο στόχαστρο της Ιταλικής εισαγγελίας μπήκε η Καμόρα. Σήμερα ξεκίνησε επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας για την κατάσχεση σε οικόπεδα,τραπεζικούς λογαριασμούς και αυτοκίνητα αξίας ενός διασεκατομμυρίου ευρώ. Παράλληλα έχουν ήδη εκδοθεί εξήντα εντάλματα σύλληψης εκ των οποίων οι 16 συλλήψεις είναι σε βάρος δικαστών αρμοδίων να κρίνουν φορολογικές διενέξεις .
Συγκεκριμένα δικαστές που συμμετείχαν σε περιφερειακές επιτροπές για τους φόρους είναι ύποπτοι ότι δέχθηκαν δωροδοκίες για να αποφανθούν υπέρ μελών της Καμόρας σε φορολογικές διενέξεις. Το αποτέλεσμα ήταν να μην καταβληθούν σημαντικά ποσά στα κρατικά ταμεία.
Ορισμένοι από τους υπόπτους έχουν ήδη συλληφθεί ενώ κάποιοι άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση κατ΄ οίκον.
Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για σύσταση συμμορίας για ανακύκλωση βρόμικου χρήματος, για διαφθορά με στόχο την έκδοση πλαστών δικαστικών αποφάσεων.




Πηγή: koutipandoras.gr

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου / Confessions of an economic hitman


του Στέλιου Κούλογλου
Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.


Σκηνοθεσία:
Στέλιος Κούλογλου 

Σενάριο:
Στέλιος Κούλογλου 
John Perkins (βιβλίο)


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ