13 Απρ 2012

Επίθεση με γιαούρτια,πάστες κτλ στον μπουμπούκο και την μπουμπούκα(Βίντεο)

Τι θα θέλατε?Μια πάστα για το σπίτι?Δεν πειράζει θα την φάς εδώ μαζί μας....
Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να μας θυμίζει λίγο τον απίθανο Θανάση Βέγγο
Και εις ανώτερα....που ήθελες και βολτούλα σε ζαχαροπλαστείο της Ν.Φιλαδέλφειας

Επίθεση με γιαούρτια στον Άδωνι Γεωργιάδη by Matsomenos

Με Αμερικανική παρέμβαση ο αποκλεισμός των Ρώσων από τη ΔΕΠΑ

Ένα ιδιαίτερα έντονο παρασκήνιο, με την εμπλοκή Αμερικανών αξιωματούχων και στελεχών της Ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τον αποκλεισμό της Ρωσικής εταιρείας «Fund Energy» από το διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, με «τυπικές» δικαιολογίες.
Το www.koutipandoras.gr αποκάλυψε τις προηγούμενες μέρες την έντονη αντίδραση του Ρωσικού παράγοντα, σε ανώτατο διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο. Το κλίμα μεταξύ Μόσχας και Αθήνας αυτή τη στιγμή θυμίζει κάτι από θερμοκρασίες Σιβηρίας. Η Ρωσική «αρκούδα» θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, αναφορικά με τον αποκλεισμό της. Η ενεργειακή επέκταση στον Ευρωπαϊκό νότο αποτελεί στρατηγική επιλογή του Κρεμλίνου, υπό τις ευλογίες του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω.
Αυτό που εξόργισε τους Ρώσους ήταν η αντιμετώπιση από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης και των αξιωματούχων του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία μόνο τυχαία δεν ήταν.

Παρέμβαση Αμερικάνων
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.koutipandoras.gr όλες τις προηγούμενες μέρες έλαβε χώρα ένα έντονο παρασκήνιο, με την εμπλοκή της Αμερικανικής πρεσβείας.
Τη Δευτέρα το πρωί ελήφθη η απόφαση για τις 17 ενδιαφερόμενες εταιρείες, δίχως να μπουν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι. Ούτως ή άλλως επρόκειτο απλά για απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μητρόπουλος πραγματοποιεί συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ. Ο Αμερικανός πρέσβης επιμένει με έμφαση να μη δοθεί τίποτα στη Ρωσική πλευρά.
Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο αποκλεισμού των Ρώσων. Ο εταιρείες σύμβουλοι του Ταμείου σκαλίζουν εξονυχιστικά το φάκελο της «Fund Energy» προκειμένου να βρουν το παραμικρό. Η εντολή έχει δοθεί. Την επόμενη μέρα ο ισχυρός άνδρας της «Fund Energy», Ιγκορ Γιουσούποφ, δέχεται προτροπή από τους εκπροσώπους του Ταμείου να μην ασχοληθεί με τη ΔΕΠΑ αλλά με κάποια άλλη εταιρεία.
Την Τετάρτη το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη στο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον υπουργό, κ. Παπακωνσταντίνου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Ενέργειας , κ. Μανιάτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Μαθιουδάκης, ο Αμερικάνος πρέσβης και ο υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης-Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Μετά από αυτό ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είχε επαφή με τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος στο μεταξύ βρισκόταν ήδη στη Μόσχα. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο ρωσικός κολοσσός «κόβεται» με τυπικές δικαιολογίες και αρχίζουν τα όργανα στη Μόσχα.
Επικίνδυνοι χειρισμοί
Οι όλοι χειρισμοί από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης κρίνονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τα Ελληνικά συμφέροντα. Το ενδιαφέρον των Ρώσων για είσοδο στην αγορά ενέργειας είναι μεγάλο και δύσκολα θα εγκαταλείψουν αυτή τη σκέψη αυτή. Η προσφυγή τους τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και σε διεθνείς οργανισμούς είναι πολύ πιθανό να τινάξει στον αέρα όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, από το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει στον κρατικό κορβανά δισεκατομμύρια ευρώ. Μια διασπορά φημών στη διεθνή αγορά, για «τρικλοποδιές» από την Ελληνική κυβέρνηση, θα αποθαρρύνει κάθε σοβαρό επενδυτή που θα θελήσει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Στην προκειμένη περίπτωση ως σοβαροί επενδυτές μπορεί να θεωρηθούν οι ΕΝΙ (Ιταλία), Edison (Ιταλία), Mitsui and Co (Ιαπωνία), Enagas (Ισπανία) και η Gazprom Ρωσίας. Ενδιαφέρον όμως δείχνουν και αρκετοί παίκτες της εγχώριας αγοράς, όπως για παράδειγμα η Motor Oil, και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει και γεωπολιτικές διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: koutipandoras.gr

Τρίτο κόμμα οι Πειρατές στη Γερμανία

Το Κόμμα των Πειρατών της Γερμανίας μπορεί να βρίσκεται στα σπάργανα, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται να ενοχλεί τους ψηφοφόρους. Με το νέο κύμα δημοτικότητας που ακολούθησε μετά την επιτυχία του κόμματος στις πρόσφατες εκλογές οι υποστηρικτές της ελευθερίας του διαδικτύου κερδίζουν έδαφος σε μία νέα πανεθνική δημοσκόπηση.

Μέχρι τώρα μάλλον το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας ήταν το πρότυπο των νεόκοπων κομμάτων στη χώρα. Το γεγονός αυτό έρχεται να ανατρέψει το Πειρατικό Κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε ακόμα πιο γρήγορη τροχιά για μια επιτυχία πανεθνικής εμβέλειας ξεπερνώντας ακόμα και τους Πράσινους, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις.
Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικής Έρευνας και Στατιστικής Ανάλυσης (FORSA) της Γερμανίας, η οποία μεταδόθηκε την Τρίτη από το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, έδειξε πως οι νεοεισερχόμενοι έχουν το 13% της προτίμησης των ψηφοφόρων και βρίσκονται έτσι στην 3η θέση σε εθνικό επίπεδο μπροστά από τους οικολόγους Πράσινους που έλαβαν το 11%.
Η διαρκώς ανοδική τάση των Πειρατών είναι εμφανής αν αναλογιστεί κανείς πως τον περασμένο Σεπτέμβριο έλαβαν 8,9% στις δημοτικές εκλογές του Βερολίνου ενώ τον Μάρτιο έλαβαν 7,4% στο μικρό κρατίδιο του Σάαρ, ξεπερνώντας τους Πράσινους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Με τη νέα αυτή δημοσκόπηση η πολιτική αντιπαλότητα των δύο κομμάτων αναμένεται να οξυνθεί σημαντικά στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στο Schleswig-Holstein και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, καθώς όπως όλα δείχνουν το Πειρατικό Κόμμα θα καταφέρει να κερδίσει το πολυπόθητο 5% για την είσοδό του στο κοινοβούλιο.
Ο υπαρχηγός του Πειρατικού Κόμματος Bernd Schlömer εμφανίζεται με τη σειρά του ψύχραιμος και όπως δήλωσε την Τρίτη «Ελπίζω για ένα 6,5%, αλλά δεν θα είναι και τραγικό αν δεν πιάσουμε το όριο του 5%».
Κάποιοι βουλευτές του Πράσινου Κόμματος επέλεξαν να αμφισβητήσουν τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση βασιζόμενοι και σε άλλες έρευνες όπως αυτή του Ινστιτούτου Πολιτικών Ερευνών Infratest Dimap και της εταιρείας Emnid που ‘’δίνουν’’ στο Πειρατικό Κόμμα 10% και 9% αντίστοιχα.
Το βέβαιο είναι πως η επιτυχία του Πειρατικού Κόμματος έχει τραβήξει την προσοχή και των άλλων πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας που παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία.
Der Spiegel
Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς
Πηγή: tvxs.gr  

Προϊστορικά βακτήρια εναντίον αντιβιοτικών 1-0

Μπορεί όλοι να πιστεύουν ότι τα παθογόνα μικρόβια έχουν εξελιχθεί για να αντιμετωπίζουν τα αντιβιοτικά αλλά πρόσφατη μελέτη θέτει αυτή την άποψη σε αμφιβολία. Ερευνητές απομόνωσαν μικρόβια το οποία εντοπίστηκαν στο σπήλαιο Lechuguilla στο Νέο Μεξικό και στη συνέχεια εξέτασαν την αντοχή τους σε αντιβιοτικές ουσίες. Δεδομένου ότι τα μικρόβια αυτά ήταν απομονωμένα για πάνω από τέσσερα εκατομμύρια χρόνια, όλοι ήταν βέβαιοι ότι δεν θα είχαν καμία ελπίδα απέναντι στα αντιβιοτικά.

Παρόλα αυτά οι προσδοκίες τους δεν επαληθεύτηκαν. Αντιθέτως πολλά από τα 93 τα προϊστορικά βακτήρια που μελετήθηκαν, έδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Κάποια από αυτά μάλιστα κατάφεραν να μείνουν απρόσβλητα ακόμη και από την δαπτομυκίνη. Ένα από τα πλέον σύγχρονα αντιβιοτικά το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται κατά κόρον στη σύγχρονη ιατρική.



Πηγή: proho.gr

Το κομπ (cob)

Σε μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά, το κομπ, χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμιγμένου με άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η λέξη κομπ προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη cob που σημαίνει σβώλος.

Η διαφορά του κομπ από το κτίσιμο με πλίνθους συνίσταται στην ευκολία της κατασκευής και την ελευθερία του σχεδιασμού. Εφόσον δεν απαιτούνται ίσιες φόρμες ή καλούπια το ίδιο το υλικό οδηγεί σε οργανικά σχήματα: καμπύλοι τοίχοι, θόλοι και αψίδες. Χτίζοντας με το κομπ είναι εμπειρία παρόμοια με γλυπτική με πηλό.

Τα γήινα σπίτια είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα. Η αντοχή τους σε μια μεγάλη γκάμα καιρικών συνθηκών τα κάνει άνετα και βιώσιμα στα πιο κρύα κλίματα αλλά και συνθήκες ερήμου. Οι τοίχοι με πάχος που κυμαίνεται από 40 έως και 60 εκατοστά έχουν τεράστια θερμική μάζα και επαρκή μόνωση ειδική για χρήση παθητικών ηλιακών συστημάτων θέρμανσης. Απαιτείται ελάχιστη πρόσθετη θέρμανση τον χειμώνα και καθόλου ψύξη ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες. Το κομπ χρησιμοποιήθηκε επί χιλιετίες ακόμη και στις σκληρές κλιματολογικές συνθήκες των βρετανικών ακτών στο ύψος των Αλεούτιων νήσων. Χιλιάδες άνετα και γραφικά σπίτια από κομπ στην Αγγλία κατοικούνται συνέχεια εδώ και αιώνες έχοντας μάλιστα και πολύ μεγάλη τρέχουσα εμπορική αξία.

Η αναγέννηση του κομπ ξεκίνησε στην Αμερική όπου απολαμβάνει μια συνεχώς αυξανόμενη δημοσιότητα όχι μόνο λόγω των παραπάνω αναφερομένων πλεονεκτημάτων αλλά και από την δυνατότητα που προσφέρει στον ιδιοκτήτη – κατασκευαστή να αποφύγει τα τεράστια οικονομικά φορτία και τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται η αγορά κατοικίας.

Αυτή η αρχαία τεχνική δεν συνεισφέρει στην καταστροφή των δασών, την κατασπατάληση των ορυκτών πόρων, την μόλυνση και ούτε εξαρτάται από βιομηχανικά υλικά και βαριά μηχανήματα. Η γη είναι μη τοξική και τελείως ανακυκλώσιμη. Σ’ αυτή την εποχή της περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης και της έλλειψης φυσικών πόρων με τις χιλιάδες κρυμμένες τοξίνες στα σπίτια μας δεν είναι λογικό να επιστρέψουμε στο πιο αθώο φθηνό και υγιεινό οικοδομικό υλικό;



Πηγή: cob.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ