27 Οκτ 2012

Μόνο την τσέπη μας θα πλήξει η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και όχι το λαθρεμπόριο


Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και τα παπαγαλάκια της δικαιολογούν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης με το επιχείρημα ότι θέλουν να καταπολεμήσουν τη λαθρεμπορία πετρελαίου. Αυτό θα μπορούσε να ισχύσει, αν δεν υπήρχε καμία περίπτωση χρήσης πετρελαίου με μηδενικό έως πολύ μειωμένο ΕΦΚ.

Ρεύμα από κοπριά παράγουν στην Ημαθία


Ηλεκτρική ενέργεια από τα απόβλητα χοιροστασίου και υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης παράγει και πουλάει εδώ και δυο χρόνια ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καμποχώρι Ημαθίας.

O σπουδαίος Dylan Thomas


«Μετά από 39 χρόνια αυτά έχω κάνει μόνο». Τα λόγια αυτά φέρονται να είναι τα τελευταία του σπουδαίου Ουαλού ποιητή Dylan Thomas. Δεν είναι λίγοι αυτοί, όμως, που θα διαφωνούσαν με την –παραπάνω από- σεμνή εκτίμηση αυτή του ποιητή για το έργο του.

Παράλυτοι περπατούν χάρη σε εμφύτευμα

Ισως η καταστροφή του νωτιαίου μυελού να μην αποτελεί εφ'όρου ζωής καταδίκη σε αμαξίδιο, όπως αποδεικνύουν δοκιμές σε τρεις παράλυτους ασθενείς που περπάτησαν χάρη σε ένα εμφύτευμα


Η τοποθέτηση ηλεκτροδίων στον νωτιαίο μυελό χάρισε κίνηση σε τρία άτομα

Η παράλυση ίσως δεν αποτελεί πλέον μια εφ’όρου ζωής καταδίκη σε αμαξίδιο. Ενας άνδρας παράλυτος από τον λαιμό και κάτω κατάφερε να ανακτήσει την ικανότητα να στέκεται στα πόδια του και να τα κινεί χάρη σε ένα ηλεκτρικό εμφύτευμα.

Επιστήμονες ξαναζωντανεύουν ηχογράφηση 134 χρόνων! [Audio]


Επιστημονική ομάδα του Berkeley Lab στην Καλιφόρνια κατόρθωσε να επαναφέρει στη ζωή μια από τις παλαιότερες ηχητικές ηχογραφήσεις πραγματοποιούμενη το 1878 από φωνογράφο σχεδιασμένο από τον Αμερικανό εφευρέτη Thomas Edison.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ