15 Ιουλ 2012

Το «νάνο-χώμα» των αρχαίων Ελλήνων



Αποκαλύπτεται ότι τα αγγεία της Αττικής είχαν ιδιότητες νανοϋλικού και μελετώνται από τη... NASA!


Υπάρχει τίποτε πιο ταπεινό από το χώμα; Και όμως, ακόμη και τα πιο ταπεινά πράγματα, αν κάποιος τα αξιοποιήσει σωστά, μπορούν να γίνουν όχι μόνο πολύτιμα αλλά και προσοδοφόρα. Παρ' ότι ο Πλάτων θεωρούσε τον πηλό κάτι εντελώς κοινό και τετριμμένο - «των φαύλων και προχείρων» -, οι ίδιοι οι σύγχρονοί του τον διέψευσαν.

Το ελληνικό τσάι του βουνού δρα κατά του Αλτσχάιμερ



«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία. «Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες.Πληθαίνουν  τα δημοσιεύματα για τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Aλτσχάιμερ, η οποία οδηγεί στον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων.

Νανοσωματίδια αργύρου από φύλλα κουμαριάς ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες



Νανοσωματίδια αργύρου από φύλλα κουμαριάς ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kathimerini.gr, τα σωματίδια αυτά μπορούν να έχουν σημαντικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία, ενώ η παραγωγή τους θεωρείται οικολογική, απλή, φθηνή και πολύ γρήγορη.

Ιουλιανά: ...όταν η δημοκρατία απαξιώνεται



15-7-1965: Βασιλικό πραξικόπημα. Ο Γ. Παπανδρέου αναγκάζεται σε παραίτηση.Κυβέρνηση αποστατών υπο τον Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα. Ο λαός ξεκινά ανένδοτο αγώνα για την τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας(114). Οι διαδηλώσεις οι πορείες και οι συγκρούσεις με την αστυνομία θα διαρκέσουν 70 ημέρες(16-7-1965/25-9-1965). Σαν σήμερα συμπληρώνονται 47 χρόνια από τα Ιουλιανά, την περίοδο πολιτικής αστάθειας που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 έως το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.

Δικαστική νίκη για το Wikileaks



Μπορεί ο Τζουλιάν Ασσάντζ να ταλαιπωρείται από τις βρετανικές αρχές αλλά το Wikileaks πέτυχε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στην μακρινή Ισλανδία. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δικαστηρίου του Ρέικιαβικ, η ενέργεια της VISA Iceland να εμποδίσει τις δωρεές μέσω καρτών Visa στο Wikileaks αποτελεί παραβίαση των όρων του συμβολαίου της μαζί του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ