10 Οκτ 2012

Guardian: Έλληνες αντιφασίστες διαδηλωτές βασανίστηκαν από αστυνομικούς μετά από σύγκρουση με τη Χ.Α.


Δεκαπέντε αντιφασίστες διαδηλωτές που συνελήφθησαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με υποστηρικτές του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, ισχυρίστηκαν ότι βασανίστηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) – το Αθηναϊκό ανάλογο της Σκότλαντ Γιαρντ – και υποβλήθηκαν σε ταπεινώσεις που ο δικηγόρος τους περιγράφει σαν παρόμοιες με αυτές στο Αμπού Γκραιμπ.

ΔΝΤ: Λάθος υπολογισμοί για την Ελλάδα


«Αστόχησε» στους υπολογισμούς του για την Ελλάδα, παραδέχτηκε το ΔΝΤ, κατά 8,9 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ενώ αρχικά εκτιμούσε ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα ήταν 2% το 2010, τελικά κατέληξε να είναι 4,9% 

Χάρολντ Πίντερ: Μοντερνιστής στο θέατρο, ακτιβιστής στη ζωή


Ο Χάρολντ Πίντερ (Harold Pinter) γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1930 στο Χάκνεϊ του Ανατολικού Λονδίνου, στους κόλπους μιας εβραϊκής οικογένειας με ανατολικοευρωπαϊκές ρίζες. 
O Pinter ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή από παιδί, ενώ πολύ νωρίς δημοσίευσε ποίηση.

Νομπέλ Χημείας για τους υποδοχείς «κλειδοκράτορες των αισθήσεων»

Οι G πρωτεϊνικοί υποδοχείς είναι οι «κλειδοκράτορες των αισθήσεών μας»


Το μοιράζονται δύο Αμερικανοί - οι Ρόμπερτ Λέφκοβιτς και Μπράιαν Κομπίλκα

Το εφετινό βραβείο Νομπέλ Χημείας δόθηκε στον 69χρονο καθηγητή ιατρικής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Duke, Ρόμπερτ Λέφκοβιτς, και στον 57χρονο καθηγητή βιοχημείας του Πανεπιστημίου Stanford, Μπράιαν Κομπίλκα, επίσης Αμερικανό, για την αποκωδικοποίηση των «G πρωτεϊνικών υποδοχέων».

Ερευνητές ανυψώνουν σταγόνες και τις κρατούν σταθερές στον αέρα με τη βοήθεια ηχητικών κυμάτων (Video)


Το σημείο που η επιστήμη συναντά τη μαγεία πολλές φορές δεν είναι και τόσο ευδιάκριτο, με τρανή απόδειξη το τελευταίο επίτευγμα ερευνητών του Argonne National Laboratory, οι οποίοι κατόρθωσαν να ανυψώσουν και να κρατήσουν στον αέρα σταγόνες υγρού με τη βοήθεια ακουστικών κυμάτων!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ