16 Ιουλ 2012

Σκάσε και σκάβε



Οι εικόνες με τους ισπανούς μπάτσους να εξαπολύουν εκατοντάδες υπερμεγέθεις πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών, οπλίζοντας συνεχώς και με τρόπο που έδειχνε να το απολαμβάνουν τα ειδικά μακρύκανα όπλα τους έκαναν το γύρο του κόσμου.Οι εικόνες με τους ανθρακωρύχους της Αστούριας και της Λεόν να τους αντιμετωπίζουν στα ίσα, με δικά τους αυτοσχέδια όπλα, στους αυτοκινητόδρομους της περιοχής και μέσα στα χωριά τους, δεν γνώρισαν την ίδια προβολή.

Αίγυπτος: Υποδοχή στην Κλίντον με παπούτσια και ντομάτες



Τομάτες και παπούτσια εκτόξευσαν διαδηλωτές κατά της αυτοκινητοπομπής που συνόδευε την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στην Αίγυπτο, στη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στη χώρα, μετά την εκλογή του Ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο χρόνος... τραβά την ανηφόρα


Τα παιδιά της φυλής Γιούπνο μεγαλώνουν με μη-γραμμική αντίληψη του χρόνου, σε αντίθεση με τα παιδιά του δυτικού κόσμου




Για τους Γιούπνο, μια φυλή της Παπούα Νέα Γουινέα, ο χρόνος απλά ανεβαίνει στο βουνό...


«Εδώ και τώρα», «Πίσω στη δεκαετία του 1950», «Πηγαίνω μπροστά»… Οι δυτικές γλώσσες είναι γεμάτες από χωρικές μεταφορές για τον χρόνο και είτε κάποιος είναι Βρετανός είτε Γάλλος είτε Γερμανός δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θεωρεί πως το παρελθόν είναι πίσω του και το μέλλον ανοίγεται μπροστά του.

320 τόνους χρυσού χρησιμοποιεί ετησίως η βιομηχανία smartphone



Τελικά ο κόσμος των smartphones είναι χρυσωρυχείο. Και αν νομίζετε ότι αναφερόμαστε στην κερδοφορία των σχετικών εταιρειών του κλάδου, κάνετε λάθος. Ο λόγος γίνεται για τις ίδιες τις συσκευές αφού για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται αμέτρητες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων.

Νέο τσιπ του ΜΙΤ εκμεταλλεύεται ήλιο, δονήσεις και θερμότητα



Τσιπ για ασύρματους υπολογιστές που τροφοδοτούνται από τρείς διαφορετικές φυσικές πηγές ανέπτυξαν ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Anantha Chandrakasan, ανέπτυξαν μια νέα γενιά τσιπ για υπολογιστές τα οποία εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια, τη θερμότητα και τις δονήσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ