20 Ιουλ 2012

Carlo Guiliani: γράφοντας με αίμα τη σύγχρονη ιστορία



Σαν σήμερα ο Carlo Guiliani κειτόταν νεκρός στη πλατεία «Gaetano Alimonda» της Γένοβα. Η σφαίρα του αστυνομικού Mario Placanica ήταν η αιτία που ο τότε 23χρονος Ιταλός έχασε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος με το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.

Πιο υγιεινά τα σημερινά αβγά

Αλλάζει με τα χρόνια το «προφίλ» του αβγού, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες



Η βελτιωμένη τους «φόρμουλα» εμφανίζεται ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό
Έναν βελτιωμένο «θησαυρό» θρεπτικών στοιχείων αποτελούν τα σημερινά αβγά συγκριτικά με αυτά του παρελθόντος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του βρετανικού Ινστιτούτου για την Έρευνα Τροφίμων.

Ο βιολογικός μηχανισμός των ηλιακών εγκαυμάτων



Σημαντικές ανακαλύψεις έκαναν οι επιστήμονες στον τομέα των ηλιακών εγκαυμάτων, την επίπονη ωστόσο προστατευτική ανοσοποιητική αντίδραση στην υπεριώδη ακτινοβολία.
Το δέρμα μας κοκκινίζει και αισθανόμαστε πόνο όταν μας ακουμπούν στο σημείο που έχουμε καεί.

ENAROMaTIC: η λύση στο πρόβλημα της ελονοσίας;



Ένα καινοτόμο, υψηλής αποτελεσματικότητας και περιβαλλοντικά ασφαλές εντομοαπωθητικό για την αντιμετώπιση του κουνουπιού-φορέα της ελονοσίας Anopheles gambiae έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ENAROMaTIC. Σε αυτή την καινοτόμο ερευνητική προσπάθεια συμμετέχουν και Έλληνες ερευνητές από το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" (που είναι ο συντονιστής του έργου) και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ανοιχτή η Χαλυβουργία με εντολή εισαγγελέα



Με εντολή εισαγγελέα άνοιξε κατά την διάρκεια της νύχτας το εργοστάσιο Χαλυβουργίας Ασπροπύργου. Από την επέμβαση της αστυνομίας αρκετοί εργαζόμενοι κατάφεραν να μπουν στο εργοστάσιο ενώ δεν έλειψαν και οι προσαγωγές. Εντωμεταξύ από την πλευρά των εργαζομένων υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ