12 Οκτ 2012

Ένας ελληνικός τύπος ηλιθίου


Υπάρχει ένας ιδιαίτερος τύπος ηλιθίου στην Ελλάδα. Είναι ο τριαντάρης ιδιωτικός υπάλληλος των 700 ευρώ που καθημερινά νομίζε ότι είναι προνομιακός συνομιλητής κάποιας ελίτ επειδή ακούει το αφεντικό στο διάλειμμα (του αφεντικού) να αναλύει την τρέχουσα επικαιρότητα και ότι ξέρει από οικονομία επειδή διαβάζει capital.gr και ακούει Μπάμπη.

Πήραμε το Νόμπελ Ειρήνης!


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση απένειμε το φετινό Νόμπελ Ειρήνης η νορβηγική επιτροπή, αν και η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή το Νόμπελ Ειρήνης διεκδικούσαν ο Άντερς Μπρέιβικ, ο «βιαστής της Πάρου» και η Μπαρτσελόνα.

Επιστήμονες βρήκαν σε κεχριμπάρι το αρχαιότερο έντομο


Τα αρχαιότερα απολιθώματα στην ιστορία των προϊστορικών αρθρόποδων ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Ο καρχαρίας ταύρος έχει τα πιο δυνατά σαγόνια

«Ταύρος» και με επιστημονικές αποδείξεις ο καρχαρίας του είδους Carcharias taurus


Στέφεται «βασιλιάς» των καρχαριών με δάγκωμα ισχύος 600 κιλών

Ο καρχαρίας ταύρος έχει τελικά τα πιο δυνατά σαγόνια για το μέγεθός του, υποστηρίζουν αμερικανοί και γερμανοί επιστήμονες.
Όπως αποκαλύπτουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Zoology», με τη βοήθεια μετρήσεων τόσο στις ίδιες τις σιαγόνες όσο και στους μυς των σιαγόνων του κήτους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να ασκήσει ένας ενήλικος καρχαρίας ταύρος αγγίζει τα 6.000 N (newton) - ισοδυναμεί δηλαδή περίπου με 612 κιλά!

Βρέθηκε κρατήρας με διαμάντια τρισεκατομμυρίων καρατίων στη Σιβηρία!


Το μεγαλύτερο κοίτασμα διαμαντιών όλων των εποχών ισχυρίζονται ότι βρήκαν επιστήμονες στα βάθη του κρατήρα Popigai Astroblem στη Σιβηρία, ο οποίος δημιουργήθηκε από πρόσκρουση μετεωρίτη στη Γη πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ