6 Αυγ 2012

Χιροσίμα: Αλυσιδωτή αντίδραση.

«ΔΕΝ έχω άμεσες αναμνήσεις από την έκρηξη. Ήμουν ενός έτους και τεσσάρων μηνών και η μητέρα μου με κουβαλούσε στην πλάτη της, όταν ξαφνικά μια λάμψη διέτρεξε τον ουρανό. Όταν συνήλθαμε, η μητέρα μου αντίκρυσε ένα θέαμα που δεν το χωρούσε ο νους της: ισοπεδωμένα σπίτια, φλόγες παντού, άνθρωποι και ζώα να κείτονται αποτεφρωμένοι», λέει ο Τόσικι Φουτζιμόρι, για το πρωινό της 6ης Αυγούστου 1945 στη Χιροσίμα. «Το ότι βρίσκομαι εδώ, είναι σχεδόν ένα θαύμα». Γιάνκι γκόου χόουμ


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χιροσίμα και ακόμα 60.000 στο Ναγκασάκι τρεις μέρες αργότερα. Ο χρόνος αποκάλυψε ακόμη περισσότερους νεκρούς, οι Ιάπωνες συνθηκολόγησαν άνευ όρων και το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς κατέφτασε στην ηττημένη Ιαπωνία ο ανώτατος διοικητής των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Ντάγκλας Μακ Άρθουρ. Μαζί του έφερε τον περιβόητο Κώδικα για τον Ιαπωνικό Τύπο, ένα σύνολο δέκα κανόνων λειτουργίας και δεοντολογίας για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Σίσα», η κόκα των φτωχών κάνει θραύση στην Αθήνα


Ένα νέο και πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό, κάνει θραύση στις πιάτσες της Αθήνας, αφού παρασκευάζεται εύκολα και κυκλοφορεί σε πολύ χαμηλή τιμή, γεγονός που του έχει αποδώσει τον όνομα «η κόκα των φτωχών». Το Σίσα προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες, αλλά και μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ακόμα και στον γενικό πληθυσμό.

Ο Διπλόδοκος έτρωγε χορτοφαγικό «καλαμάκι»

Οι Διπλόδοκοι έκαναν τα κλαδιά των δέντρων «καλαμάκι» για να φάνε τα φύλλα τους


Ο γιγάντιος δεινόσαυρος έβαζε στο στόμα κλαδιά και τα «αποψίλωνε»

Διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις διατροφικές συνήθειες του μακρύτερου πλάσματος που περπάτησε ποτέ στη Γη, του Διπλόδοκου, το μήκος του οποίου άγγιζε τα 60 μέτρα.

Λήμνος: Ο αρχαιότερος οικισμός του Αιγαίου ηλικίας 14.000 ετών


Τα απομεινάρια του παλιότερου έως τώρα ανθρώπινου οικισμού στο Αιγαίο ανακάλυψαν τα μέλη ομάδας αρχαιολόγων με επικεφαλής τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νίκο Ευστρατίου.

Έκρηξη βακτηρίων στη Βόρεια Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής


Στην κλιματική αλλαγή, που προκαλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες, αποδίδεται η εμφάνιση μιας ομάδας επικίνδυνων βακτηρίων στη βόρεια Ευρώπη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα επιστημονικών φορέων από τη Βρετανία, τη Φινλανδία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, η αύξηση της θερμοκρασίας στη Βαλτική Θάλασσα συμπίπτει με την εμφάνιση στελεχών των βακτηρίων Vibrio στη βόρεια Ευρώπη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ