17 Νοε 2012

To γονίδιο που μας έκανε ανθρώπους

Εντοπίστηκε ένα από τα γονίδια που μας έκανε να εξελιχθούμε και να διαφοροποιηθούμε από τους πιθήκους


Το miR-941 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μας

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο, το miR-941, το οποίο όπως εκτιμούν είναι πολύ πιθανό να έπαιξε ρόλο καταλύτη στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Γάζα, δολοφονίες & παραπληροφόρηση


Για να κατανοήσουμε την κλιμάκωση στη Γάζα, πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας κάποια δεδομένα σχετικά με την περιοχή (360 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι, που αντιστοιχεί σε πάνω από 4.500 ανθρώπους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο –πράγμα που την καθιστά μια από τις γωνιές του πλανήτη με την πιο υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα), κατεχόμενη από το 1967 από το Ισραήλ.

Άγνωστα τα 2/3 των θαλάσσιων ειδών


Επτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θαλάσσια είδη ζουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που υποστηρίζει επίσης ότι περίπου τα 2/3 των ειδών αυτών είναι άγνωστα για την επιστήμη.
Τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 10 εκατομμύρια θαλάσσια είδη ή και περισσότερα.

Πόσοι ήταν πραγματικά οι νεκροί του Πολυτεχνείου;


Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο ερώτημα. Το καθεστώς τότε αναγνώριζε επίσημα 15 νεκρούς. Όμως φήμες και μαρτυρίες όσων είχαν καταθέσει μεταγενέστερα για αυτή την υπόθεση στον εισαγγελέα, Δημήτριο Τσεβά, έκαναν λόγο για 400 ή και 500 νεκρούς στο Πολυτεχνείο και ομαδικούς τάφους στο νεκροταφείο του Ζωγράφου. 

Πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου – 1974


Καλημέρα, σου στέλνω κάποιες φωτογραφίες από την 1η επέτειο του Πολυτεχνείου που μου έστειλε φίλος μου και τις οποίες τράβηξε ο πατέρας του, ως φωτογράφος. Τόσα χρόνια, λέει, τις έβλεπε μόνος του.. Τότε, λέει, δεν είχε κόμματα, μόνο λαό… αγνά πράγματα… Μπορείς, αν θες, να τις δημοσιεύσεις.. Αν το κάνεις ανέφερε απλά ότι τις τράβηξε ο Λευτέρης (στούντιο Λευτέρης). Σε χαιρετώ, Νίκος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ