28 Νοε 2012

Δεν θα γίνουμε Κούβα.


«Αντάλλασαν πρόθυμα οτιδήποτε τους ανήκε… Είναι καλοφτιαγμένοι, με γερά σώματα… δεν οπλοφορούν, δεν γνωρίζουν τι είναι τα όπλα. Τους έδειξα το σπαθί και αυτοί από την άγνοια τους το έπιασαν από την λάμα και κόπηκαν. Θα ήταν ιδανικοί υπηρέτες.. Με πενήντα άντρες θα μπορούσαμε να τους υποτάξουμε όλους και να τους αναγκάσουμε να κάνουν οτιδήποτε θέλουμε»
Χριστόφορος Κολόμβος.
Από το ημερολόγιο του που το έγραψε στις ακτές της Κούβας.

«Ολοκαίνουργια ύλη» δημιουργήθηκε στο CERN!


Oι συγκρούσεις στον επιταχυντή LHC παρήγαγαν νέο είδος σωματιδίων

Οι συγκρούσεις σωματιδίων στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) παρήγαγαν μια άγνωστη μέχρι σήμερα μορφή ύλης. Πρόκειται για κύματα γκλουονίων που έχουν χαρακτηριστικά υγρού με τους ειδικούς να ονομάζουν αυτή τη νέα ύλη «χρωμο-υάλινο συμπύκνωμα».

Μικροβιακή κυψέλη καυσίμου παράγει ενέργεια από φυτά (video)


Μια κυψέλη καυσίμου που λειτουργεί με ηλεκτρόνια τα οποία βρίσκονται στο υπέδαφος και στις ρίζες ζωντανών φυτών ανέπτυξαν Ολλανδοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Wageningen.
Κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης παράγεται οργανική ύλη.Οι ποσότητες οργανικής ύλης που δεν χρησιμοποιούνται από το φυτό διοχετεύονται στις ρίζες και στη συνέχεια εκκρίνονται στο έδαφος, όπου και διασπώνται από τα βακτήρια με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ηλεκτρονίων.

Τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές ερευνά το Συμβούλιο της Ευρώπης


Σε έλεγχο για τις συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές και τα ψυχιατρεία, ανακοίνωσε ότι θα προβεί εντός του 2013 η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης και Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μεξικό: Δολοφόνησαν τη δήμαρχο που τα έβαλε με τα καρτέλ


Φρικτό θάναντο βρήκε η πρώην Δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, γνωστή και ως ηρωίδα του 21ου αιώνα. Πρόκειται για την 36χρονη γιατρό Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας της είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά των καρτέλ των ναρκωτικών. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε άγρια χτυπημένο και καμένο σε ένα απόμερο σοκάκι στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ