14 Νοε 2012

«Σοβιετοποίηση» ΙΙ


Καλοκαίρι 1989.

Μετά από εκλογές – στις οποίες είχαν εμπλακεί εκδότες, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς, δικαστές, ξένοι διπλωμάτες, πρεσβείες, και στις οποίες σημειώθηκαν και αθλιότητες σε εκλογικά κέντρα με την μη παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων ή εφορευτικών επιτροπών- ο εκλογικός συσχετισμός των δυνάμεων διαμορφώθηκε ως εξής: Η ΝΔ πήρε 44,28%, το ΠΑΣΟΚ 39,13%, ο ΣΥΝ 13,13%, η ΔΗΑΝΑ 1,01%.

Τοξικός ωκεανός πίσω από τη μαζική εξαφάνιση των ειδών


Φως σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές εξαφανίσεις ειδών στον κόσμο ρίχνει νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο «Curtin».
Η κλιματική αλλαγή και η καταστροφική πρόσκρουση μετεωρίτη στη Γη θεωρούνταν μέχρι σήμερα οι δυο πιθανότερες αιτίες για την εξάλειψη της θαλάσσιας ζωής στα τέλη της Δεβόνιας περιόδου.

«Κατασκηνώσεις» κατά των εξώσεων στην Ισπανία


Έναν πρωτότυπο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο διάλεξαν οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες στην Ισπανία προκειμένου να πιέσουν για αναστολή των εξώσεων.
Πολλές οικογένειες κατασκήνωσαν για εβδομάδες όχι μόνο έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Bankia στην Μαδρίτη αλλά και στο προαύλιο χώρο πολλών υποκαταστημάτων διαμαρτυρόμενοι για το ογκούμενο κύμα εξώσεων που οδήγησε σε απόγνωση πολλούς πολίτες ενώ καταγράφηκαν πρόσφατα και δύο αυτοκτονίες.

Μπαλονάκια κατά της παχυσαρκίας

To εύκαμπτο σύστημα με τα μπαλονάκια προσαρμόζεται στο σχήμα του λεπτού εντέρου που παραπέμπει στο λατινικό γράμμα C, αποτρέποντας την εισαγωγή τροφών σε αυτό και δημιουργώντας στον εγκέφαλο το αίσθημα του κορεσμού


Τοποθετούνται στο λεπτό έντερο και ξεγελούν τον «θερμιδομετρητή» του οργανισμού

Μια συσκευή που περιέχει μια σειρά από πέντε μπαλονάκια και τοποθετείται ενδοσκοπικά στο λεπτό έντερο μέσω της στοματικής οδού, θα μπορούσε να αποτελέσει το νέο «όπλο» κατά της παχυσαρκίας.

Η αρχή του Μακαρθισμού και το ψυχροπολεμικό «κυνήγι μαγισσών»


Σαν σήμερα, το 1908, γεννιέται ο Αμερικανός γερουσιαστής, Τζόζεφ Μακάρθι, γνωστός για το κυνήγι του εναντίον των κομουνιστών. Όταν το 1946 ο άσημος τότε πολιτικός εκλεγόταν γερουσιαστής, έχοντας αρχικά εξασφαλίσει το χρίσμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, παραγκωνίζοντας τον Ρόμπερτ Μ. Λα Φολέτ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι άνοιγε ένα κεφάλαιο που θα σημάδευε για πάντα την παγκόσμια ιστορία, βαφτίζοντας παράλληλα την πρακτική των πολιτικών διώξεων εις βάρος πολιτών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ