16 Νοε 2012

Θα παραιτηθεί ο Στουρνάρας στις 17 Νοεμβρίου;


Κρίσιμη ημέρα για τον υπουργό οικονομικών αναμένεται η Παρασκευή οπότε και είχε προβλέψει ότι «τελειώνουμε αν δεν πάρουμε τη δόση».
Την πληροφορία είχαν αναμεταδώσει (χωρίς εισαγωγικά) ορισμένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι την είχαν επιβεβαιώσει με δική τους έρευνα(;)

The Wake Up Call: το πολιτικό γκράφιτι στον καιρό της κρίσης


Το «The Wake Up Call» είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το πολιτικό γκράφιτι στην Αθήνα της κρίσης.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τέσσερις street artists στην προσπάθειά τους να αφήσουν το πολιτικό στίγμα τους στο αστικό τοπίο της Αθήνας. Πολιτική, σάτιρα και χρώματα αναμειγνύονται για να γεννήσουν μια υπαίθρια έκφραση μακριά από την κυρίαρχη ιδεολογία.

Ι.Κουμής – Σ.Κανελλοπούλου: Οι ξεχασμένοι νεκροί της αστυνομικής βίας


Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980, δολοφονήθηκαν ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής και η εργάτρια από το Περιστέρι, Σταματίνα Κανελλοπούλου -θύματα και οι δύο της αστυνομικής βίας στην πορεία του Πολυτεχνείου του 1980. Η πορεία αυτή έμεινε στην ιστορία για τα πιο αιματηρά γεγονότα μετά τη μεταπολίτευση.

Αστυνομικοί έβγαλαν τα κράνη τους και ενώθηκαν με τους διαδηλωτές (βίντεο)


Έναν μοναδικό τρόπο διάλεξαν αρκετοί πάνοπλοι Γερμανοί αστυνομικοί να συμπαρασταθούν στους διαδηλωτές που διοργάνωσαν μια επιτυχημένη κινητοποίηση στις 19 Μαϊου 2012 στη Φρανκφούρτη στα πλαίσια του κινήματος Occupy.

Τεχνητός φακός σαν τον φυσικό

Ενας τεχνητός ενδοφακός που θα προσφέρει «φυσική» όραση σε άτομα με καταρράκτη ή άλλα ανάλογα προβλήματα αναπτύχθηκε από αμερικανούς ερευνητές


Θα κυκλοφορήσει σύντομα και αναμένεται να προσφέρει καλύτερη όραση σε ανθρώπους με καταρράκτη

Ένας τεχνητός φακός σχεδόν ίδιος με τον φυσικό φακό του ματιού μας αναπτύχθηκε από αμερικανούς ερευνητές και αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει για εφαρμογή στην πράξη. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ