15 Οκτ 2012

Φ.Νίτσε: Θα πίστευα μοναχά σε ένα θεό που ξέρει να χορεύει


Σαν σήμερα, στις 15 Οκτωβρίου του 1844, έρχεται στον κόσμο ο Γερμανός φιλόσοφος και φιλόλογος Φρήντριχ Νίτσε. Η σκέψη του επηρέασε σημαντικά μετέπειτα φιλοσόφους, λογοτέχνες και καλλιτέχνες και έθεσε νέες βάσεις στις υπαρξιακές ανησυχίες για τον άνθρωπο, τη φύση του και τα συστήματα του.

Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών: Θέλουμε να εξαιρεθούμε από τη συμφωνία Ελλάδας- Ελβετίας για τη φορολογία καταθέσεων


Με επιστολή της η Ένωση Εφοπλιστών είχε ζητήσει τον Δεκέμβριο του 2011 από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να εξαιρεθεί από τη συμφωνία Ελλάδας- Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων τους στην Ελβετία.

Επιτυχημενό το άλμα του Felix Baumgartner από τη στρατόσφαιρα (video)


Σώος προσγειώθηκε στο Νέο Μεξικό ο Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, αφού πραγματοποίησε την περίφημη ελεύθερη πτώση του από ύψος 39 χιλιομέτρων και κατάφερε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί το 1960.

Το διοξείδιο του άνθρακα σπάζει τους πάγους

Η τεράστια ρωγμή που εμφανίστηκε πέρυσι στον παγετώνα του Pine Island στην Ανταρκτική ίσως «υποβοηθήθηκε» από την αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα


Η ανακάλυψη εισάγει νέα παράμετρο στη μελέτη και στις προβολές για το κλίμα

Η αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα έχει ήδη ενοχοποιηθεί ως έμμεσος υπαίτιος για το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

«Μουσικά» ποντίκια μαθαίνουν να τραγουδούν


Τα ποντίκια μπορούν να μαθαίνουν τραγούδια ανάλογα με τους ήχους που ακούν, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Plos One, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά ποντίκια που κρατούνται στον ίδιο χώρο μπορούν να μάθουν τραγούδια το ένα στο άλλο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ