26 Μαΐ 2012

Φυγάς πιγκουίνος – κομάντο εντοπίστηκε ζωντανός μετά από δυο μήνες


Πριν δυο μήνες ο πιγκουίνος με το νούμερο 337 δραπέτευσε από ένα ενυδρείο που ζούσε και εξαφανίστηκε στα νερά του Κόλπου του Τόκιο, κάνοντας πολύ κόσμο να ανησυχεί για την τύχη του.
Βίντεο που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας παρουσιάζει τον φυγά πιγκουίνο χαρούμενο και υγιή να τσαλαβουτάει σε άλλη περιοχή του Κόλπου.
Ο ατίθασος πιγκουίνος, που είναι ακόμα πάρα πολύ μικρός για να γνωρίζουμε το φύλο του, σκαρφάλωσε πριν δυο μήνες έναν πέτρινο τοίχο τεσσάρων μέτρων και πέρασε από το αγκαθωτό συρματόπλεγμα για να δραπετεύσει από το ενυδρείο όπου φιλοξενούνταν.
«Δεν δείχνει να έχει αδυνατίσει τους δυο αυτούς μήνες ή να έχει μείνει χωρίς φαγητό. Δεν φαίνεται πιο αδύναμος. Όλα δείχνουν ότι ο πιγκουίνος ζει χαρούμενος στον Κόλπο του Τόκιο», δήλωσε ο Kazuhiro Sakamoto, διευθυντής του ενυδρείου.
Λίγο αφότου δραπέτευσε ο πιγκουίνος Νο 337, το ενυδρείο απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες που μπορούσαν να βοηθήσουν και διοργάνωσε αποστολές για την ανεύρεσή του.
Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου δέχθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ανέφεραν ότι είχαν δει τον πιγκουίνο, στην πραγματικότητα όμως είχαν μπερδέψει τον φυγά με κάποιο κορμοράνο. Μόνο 30 αναφορές είχαν όντως σχέση με την υπόθεση.
Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την ποιότητα των υδάτων στον Κόλπο του Τόκιο και την τύχη του πιγκουίνου. Μάλιστα τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό.
Ο θαρραλέος πιγκουίνος τρέφεται πιθανότατα με μικρά ψάρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ επιστρέφει στις ακτές για να ξεκουραστεί.
Παρά τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης και τη ραδιενέργειας, ο πιγκουίνος δείχνει υγιέστατος και χαίρεται την ελευθερία του.


Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ