28 Μαΐ 2012

Πόλη-φάντασμα,πρότυπο για το μέλλον χτίζεται στις Η.Π.Α.

Στην έρημο της πολιτείας του Νέου Μεξικού θα ανεγερθεί η πόλη του μέλλοντος, μια πόλη η οποία θα είναι "έξυπνη" και θα ενσωματώνει την αιχμή της τεχνολογίας ώστε οι κάτοικοι της να απολαμβάνουν μια άνετη καθημερινότητα
Σε  μια έκταση 15 τετραγωνικών μιλίων θα απλώνεται ένα τεχνολογικό κέντρο δοκιμών, στο οποίο θα δοκιμάζοντε κάθε είδους νέα συστήματα, τα οποία θα συνθέτουν την  «έξυπνη πόλη». Θα υπάρχουν αυτόματα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας,δημόσιες τουαλέτες με αυτόματο καθαρισμό,αυτόματα πλυντήρια,ασύρματες επικοινωνίες επόμενης γενιάς καθώς και συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Το project με την ονομασία CITE («Κέντρο Καινοτομιών, Δοκιμών και Αξιολογήσεων») της Pegasus Holdings προβλέπεται να κοστίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια.Θα δημιουργηθούν 350 θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι θα είναι και οι πρώτοι κάτοικοι της υπερσύγχρονης αυτής πόλης.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους και προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2014.
Η πόλη δεν προβλέπεται προς το παρόν να κατοικηθεί από πολίτες καθώς η δημιουργία της έχει ως σκοπό να δοκιμάζοντε καινοτόμες τεχνολογίες και να είναι ένα πρότυπο για τις πόλεις του μέλλοντος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ