5 Ιουν 2012

Ισραήλ: ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον μεταναστών

Σε ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον μαύρων μεταναστών επιδόθηκαν εκατοντάδες ισραηλινοί την Τετάρτη 23 Μαΐου στις νότιες φτωχογειτονιές του Τελ Αβίβ, όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα επιτέθηκαν με λοστούς και πέτρες σε μετανάστες και κατέστρεψαν αυτοκίνητα και μαγαζιά που ανήκουν σε μετανάστες. Το πογκρόμ συνεχίζονταν επί ώρες ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε από απόσταση χωρίς να επεμβαίνει.
Σαν καταλύτης που γρήγορα μετέτρεψε τη ρατσιστική συγκέντρωση σε πογκρόμ λειτούργησαν οι ρατσιστικοί λόγοι προς το συγκεντρωμένο όχλο από ακροδεξιούς βουλευτές αλλά και από  βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου που χαρακτήρισαν τους μετανάστες καρκίνο στο σώμα της ισραηλινής κοινωνίας και καλού-σαν για άμεση απέλαση των μεταναστών.
Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης   Νετανιάχου, όπως και ο ίδιος, έχουν χαρακτηρίσει τους μη εβραίους μετανάστες απειλή για τη χώρα, που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την εβραϊκή ταυτότητα του Ισραήλ, ενώ ο υπουργός εσωτερικών έχει απαιτήσει πολλές φορές την άμεση φυλάκιση και απέλαση των αφρικανών μεταναστών.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, περισσότεροι από 60.000 αφρικανοί μετανάστες ζουν παράνομα στο Ισραήλ.
Στην προσπάθειά  του να περιορίσει την είσοδο μεταναστών κυρίως από τις εμπόλεμες ζώνες της υποσαχάριας Αφρικής, το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ χτίζει ένα τείχος 250 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Αίγυπτο, από τα οποία περνούν όλοι σχεδόν οι αφρικανοί μετανάστες και παράλληλα χτίζει και ένα φαραωνικού μεγέθους στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών χωρητικότητας 11 χιλιάδων κρατουμένων.
Η «μοναδική δημοκρατία» της Μέσης Ανατολής δεν διστάζει να δείξει το ρατσιστικό της πρόσωπο, ενώ η φασιστικοποιημένη ισραηλινή κοινωνία θυμίζει όλο και περισσότερο τη γερμανική την περίοδο του ναζισμού.




Πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ