9 Ιουλ 2012

Μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής: «φρένο» στην επένδυση βάζει το ΣτΕ



«Φρένο» στην επένδυση που έχει ξεκινήσει η καναδικών συμφερόντων Eldorado Gold Corporation, σε συνεργασία με τον όμιλο Ελλάκτωρ, για την εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής, έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας.



Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kathimerini.gr, μετά από προσφυγή κατοίκων της περιοχής στα τέλη Μαΐου, το ΣτΕ εξέδωσε διαταγή απαγόρευσης οποιασδήποτε επέμβασης σε δασική βλάστηση στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής και σε ορισμένα σημεία στο Στρατώνι.
Η εντολή αυτή εκδόθηκε μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή των κατοίκων που επιδιώκουν την αναστολή της απόφασης του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, βάσει της οποίας η Hellas Gold, θυγατρική της Eldorado Gold Corporation σε ποσοστό 95%, απέκτησε την απαιτούμενη άδεια για την απόκτηση και την ανάπτυξη μονάδας επεξεργασίας πολύτιμων μετάλλων σε τμήμα δασικής έκτασης.
Με την απόφασή του το ΣτΕ απαγορεύει την κοπή των δέντρων μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής, ενώ σε ανακοίνωσή της η Εldorado Gold Corporation ξεκαθαρίζει ότι οι υπόλοιπες δραστηριότητες στην Χαλκιδική δεν επηρεάζονται.














Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ