22 Οκτ 2012

Φιντέλ: Είμαι καλά, γράφουν ανοησίες...


Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, με άρθρο του στην εφημερίδα Granma απαντά στις φήμες που τον ήθελαν σχεδόν ετοιμοθάνατο.
Ο 86χρονος Κάστρο επιτέθηκε με σφοδρότητα στα «ψέματα» των διεθνών μέσων ενημέρωσης και δημοσίευσε φωτογραφίες του στα κουβανέζικα μέσα.


Ο Κάστρο ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, τονίζοντας ότι δεν θυμάται πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε πονοκέφαλο.
«Αν και δεκάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επηρεάζονται από όργανα πληροφοριών, τουλάχιστον όσα από αυτά βρίσκονται στα χέρια προνομιούχων και πλουσίων που γράφουν αυτές της ανοησίες, αυτοί που τους πιστεύουν γίνονται όλο και λιγότερο», αναφέρει στο άρθρο του ο Φιντέλ.
Ο 86χρονος Κάστρο δεν έχει γράψει τη στήλη του «Στοχασμοί» στον κρατικό Τύπο από τις 19 Ιουνίου και δεν έχει θεαθεί δημοσίως από το Μάρτιο. Επίσης οι τελευταίες στήλες του ήταν πολύ σύντομες και κάπως παράξενες στο περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα οι Κουβανοί να αναρωτιούνται για την πνευματική κατάσταση του πρώην ηγέτη τους.

Όμως ο Κάστρο αναφέρει πως αποφάσισε να σταματήσει τις στήλες για ένα πρακτικό λόγο.
«Σταμάτησα να δημοσιεύω τους "Στοχασμούς" επειδή δεν είναι ο ρόλος μου να καταλαμβάνω τις σελίδες του Τύπου μας, που είναι αφιερωμένες σε άλλη δουλειά που χρειάζεται η χώρα», αναφέρει.
Καταλήγοντας, ο Φιντέλ Κάστρο αναφέρει: «Δεν θυμάμαι καν πότε είχα πονοκέφαλο. Για να αποδείξω πόσο ψεύτες είναι, προσφέρω αυτές τις φωτογραφίες μου να συνοδεύσουν το άρθρο.
Μία σειρά από φωτογραφίες του που τράβηξε ο γιος του, Αλεξ, τον απεικονίζουν στην ύπαιθρο με φορά ψάθινο καπέλο, καρό πουκάμισο και να διαβάζει το παρασκευιάτικο φύλλο της εφημερίδας «Granma», ενώ σε άλλο στιγμιότυπο διακρίνεται να περπατά στηριζόμενος σε μπαστούνι.
Ο Κάστρο χρησιμοποίησε επίσης το άρθρο για να υπερασπιστεί το ρόλο του στην Κουβανική Κρίση των Πυραύλων το 1962, που πριν από 50 χρόνια αυτό το μήνα έφερε τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου όταν οι ΗΠΑ ανακάλυψαν πως η Σοβιετική Ένωση είχε τοποθετήσει πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα.
Ο Κάστρο λέει πως η Κούβα θεώρησε τους πυραύλους απαραίτητους για να σταματήσει μια εισβολή των ΗΠΑ στο νησί, το οποίο απέχει 145 χλμ. από τη Φλόριντα, και δεν μετανιώνει για την απόφασή της.
«Η συμπεριφορά μας ήταν ηθικά ανεπίληπτη. Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη ποτέ και από κανένα γι' αυτό που κάναμε», τονίζει.
Χθες, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ελίας Χάουα, δήλωσε ότι είχε πεντάωρη συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο. Παρουσίασε, μάλιστα, και φωτογραφία από την συνάντηση και τόνισε ότι ο Κουβανός ηγέτης είναι «πολύ καλά και πολύ διαυγής».
Οι τελευταίες εικόνες του Κάστρο που δόθηκαν στην δημοσιότητα ήταν τον Μάρτιο, όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο κατά την επίσκεψη του ποντίφικα στην Κούβα.
Η μεγάλη απουσία του Κάστρο από τα δημόσια ενίσχυσε τις φήμες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για επιδείνωση της υγείας του, ενώ αρκετοί έγραψαν ακόμη και ότι πέθανε.









Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ