15 Οκτ 2012

Επιτυχημενό το άλμα του Felix Baumgartner από τη στρατόσφαιρα (video)


Σώος προσγειώθηκε στο Νέο Μεξικό ο Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, αφού πραγματοποίησε την περίφημη ελεύθερη πτώση του από ύψος 39 χιλιομέτρων και κατάφερε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί το 1960.











Ο ριψοκίνδυνος αλεξιπτωτιστής έπεσε από ύψος 39 χιλιομέτρων και προσγειώθηκε σώος και αβλαβής στην έρημο του Νέου Μεξικού, στην περίφημη τοποθεσία Ρόζγουελ.
Στο ξεκίνημα της πτώσης του, ο Αυστριακός, φορώντας μια στολή ικανή να τον προφυλάξει από την πίεση και το ψύχος, είχε ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου.









Το αλεξίπτωτό του άνοιξε κανονικά στα 1.500 μ.από το έδαφος και ο Αυστριακός προσγειώθηκε υπό τις επευφημίες των συνεργατών και των συγγενών του που παρακολουθούσαν με αγωνία.
Η ελεύθερη πτώση του 44χρονου, από την έξοδό του από την κάψουλα μέχρι την προσγείωσή του, διήρκεσε 14 λεπτά και 19 δεύτερα και η μέγιστη ταχύτητα ήταν 1.342,8 χλμ. την ώρα.









Το βίντεο του άλματος μεταδόθηκε με καθυστέρηση 20 δευτερολέπτων για να προλάβουν τα τηλεοπτικά δίκτυα να κόψουν τις εικόνες σε περίπτωση «καταστροφής».
Περισσότεροι από 7.000.000 το παρακολούθησαν μόνο από το You Tube.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ